Edd meg héjastól! – újabb veszélyes őrület terjed az interneten

A fiatalabb generáció tagjai sajnos nem mindig arra használják az internetet, amire való. Helyette, hogy kitűnjenek a tömegből, vagy csak unalmukban, inkább az életüket teszik kockára. A „tide pod” kihívás után itt az újabb borzalom: a „shell on” próba.

A „shell on”, magyarul héjastól/héjával megenni valamit lényege, hogy az ételeket a héjukkal vagy csomagolópapírjukkal eszik meg az arra vállalkozók. Bizonyos ennivalókat, például a banánt, nem véletlenül hámozunk meg, azt pedig, hogy miért szedjük ki őket a csomagolópapírból, talán nem kell magyarázni.

shell on challenge gettyimages 158312875 0
A játék sajnos egyáltalán nem veszélytelen / Fotó: Health Magazine

Ennek ellenére néhány fiatal úgy gondolta, ebből nem lehet bajuk, jobb, mintha egy mosókapszulát nyelnének le, mint a „tide pod” kihívásban. Nemrég egy arizonai diák, Liam Hamm Snapchatre töltötte fel, ahogyan a zöldségeket csomagolásukkal együtt eszi meg. De láttak példát kartondobozra, almamagokra és banánhéjra is. A Wired Entertainment YoutTube-csatornán pedig két fiatal filmre vette, ahogy hagyma-, tojás- és citromhéjat esznek.

Inkább az életüket veszélyeztetik, csak nézzék őket

Sandra Bullock legújabb filmje, a Madarak a dobozban beindította a YouTuberek fantáziáját. Csak nem éppen pozitív a végeredmény. Oké, hogy kifiguráznak valakit vagy valamit, de az úgynevezett „bird box challenge” életveszélyes is lehet. A művelet lényege, hogy a résztvevők bekötött szemmel próbálnak teljesíteni valamit. Ez a valami bármi lehet.

Liam Hamm szerint ezek vicces kihívások és nem olyan veszélyesek, mint a mosókapszula lenyelése. Ami azt illeti, ebben nincs igaza, elvégre a gyomorba kerülő műanyag okozhat problémákat, a zöldség- és gyümölcshéjakon lévő baktériumokról nem is beszélve. Tehát, aki fantáziát lát a játékban, gyorsan felejtse el!

A veszélyre már az orvosok is felhívták a figyelmet, ami az alábbi videóban megnézhető.

Doctors warning about dangers of shell on challenge

Doctors are warning parents and kids about the newest internet challenge, where teens are eating things with the packaging still on.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból