Sherrell Dorsey adatújságíró a ThePLUG megalkotója, egy olyan hírlevélé, amely a legújabb színesbőrű techvállalkozókat, befektetőket, feltalálókat mutatja be.

A feketék által vezetett start-upok alulfinanszírozottak, nem beszélve azokról, amelyek női vezetőkkel rendelkeznek. Ám az adatújságíró Sherrell Dorsey nem ijed meg könnyen. Van egy ötlete a helyzet megoldására, amely odáig megy vissza, hogy hogyan kommunikálnak a vállalkozók a befektetőkkel. 2016 elején Dorsey megalapította a ThePLUGot, egy olyan napi hírlevelet, amely minden fontos információról értesít a színesbőrű vállalkozókat, befeketetőket, innovátorokat illetően.

Sherrelldorsey2
/ Fotó: Maroon World

Dorsey oldala kísérletként indult, hogy a Szilícium-völgyön kívüli cégeket is bekapcsoljon a bizniszvérkeringésbe. Mára a ThePLUG olyan platformmá vált, amely potenciálisan megnöveli a színesbőrű vállalkozók finanszírozottságát, egy hiánytöltő kommunikációs felületként funkcionál.

A befektetők sokszor nyomon követhető mintázatokat keresni a vállalkozók adataiban. Úgyhogy, ha ez az információ nem jut el a publikusságig, negatívan befolyásolja a befektetést.

 

– mondja Dorsey. Szerinte az amerikai fogyasztók új többségét érintő kérdésekkel kapcsolatos adatok hiánya megakadályozhatja a legtöbb fehér kockázatitőke-befektetőt abban, hogy megértse a fekete vállalkozók által megoldott problémákat.

Azzal, hogy a fekete vállalkozói szféra sikereit osztja meg a ThePLUG, az információcsere megkönnyítődik és megkezdődik a tényleges munka vállalkozó és befektető között.

Sokan úgy gondolják, hogy nincsenek fekete cégvezetők. Az igazi kihívás ennek a miszkoncepciónak a megváltoztatásában, hogy a sajtót többnyire Zuckerbergek és Elon Muskok dominálják.

Májusban a 30 éves Sherrell Dorsey, aki a divatvilágban dolgozott, mielőtt az Ubernél majd a Google Fibernél helyezkedett volna el, adatújságírásból diplomázik a Columbia Universityn. Idén a ThePLUGgal szeretné magát még jobban beleásni a hiteles adatriportok készítésébe. Majd Észak-Karolinába visszatérve programozással tervezi bővíteni hálózatépítési képzési sorozatát, a BLKTECHCLT -t.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.