Hallgatom Kilép a zenekarból a Sigur Rós nemi erőszakkal vádolt...

Kilép a zenekarból a Sigur Rós nemi erőszakkal vádolt dobosa, Orri Páll Dýrason

Promóció

A világhírű izlandi zenekar kéttagúra fogyott, miután Orri Páll Dýrasont egy nő azzal vádolta meg, hogy alvás közben közösült vele.

Meghan Boyd egy Instagram-posztban írta meg, hogy mivel vádolja Orri Páll Dýrasont: eszerint ő és a dobos 2013 januárjában találkoztak egy Los Angeles-i klubban, majd egy ágyban is aludtak, és Dýrason kihasználva, hogy Boyd mély álomba merült, közösült vele.
Promóció
- Advertisement -

Ez kétszer is megtörtént aznap éjjel, és én is csodálkozom, hogy az első után nem távoztam azonnal, de részeg voltam, hullafáradt és sokkban is voltam

– írta Boyd, aki egy másik posztban azzal is megvádolta a dobost, hogy az később megpróbálta elhallgattatni a vádakat.

A világ egy egészen északi pontján / ContextUs.hu

Björk, Of Monsters and Men, Low, Sigur Rós, múm, Ólafur Arnalds, Seabear, GusGus, Roar, Sin fang, Kaleo, Pascal Pinon és még sorolhatnánk tovább, azokat az izlandi előadókat, akiknek a neve talán világzenei körökben is ismerősen cseng. Közülük többen már Magyarországon is többször megfordultak. Ezúttal Sóley-t kérdeztü

A posztokat azóta Boyd elérthetetlenné tette, és állítása szerint az amerikai főbírójelöltet, Brett Kavanaugh-t nemi erőszakkal vádoló Christine Ford hatására lépett elő most a váddal, írja a The Guardian.

Sigur Rós felállása még Orri Páll Dýrason dobossal / Fotó: Pitchfork

Dýrason a Facebookon reagált a vádakra:

Mindent meg fogok tenni, hogy kikeveredjek ebből a rémálomból, de azok iránti tiszteletből, akiket valóban szexuális erőszak ért, ez a harc nem lesz nyilvános

– írta a dobos, hozzátéve, hogy kilép a Sigur Rósból, mert nem szeretné, hogy ezek a súlyos vádak beárnyékolják a zenekart. Az együttes külön posztban jelezte, hogy elfogadják Dýrason döntését. A Sigur Rósban ezzel jelenleg csak két tag maradt: Jónsi Birgisson és Georg Hólm. Az izlandi posztrock-zenekar eddig hét albumot jelentetett meg, és lassan két évtizede tartoznak a nemzetközi alternatív rockelitbe, két éve a Szigeten is játszottak.

Promóció
Forrás24.hu
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3