ERROR 404: Egy felolvasás sosem csendes, itt senki nem idegen – Jön Simon Márton és a Holdudvar közös estje, az ERROR404

Az Ars-csoport rendezi meg az Error 404 eseményt. A kulturális rendezvényen fellép Simon Márton költő, slammer, akinek a felolvasásaihoz a Holdudvar nevű zenei formáció hangszeres szekciója szolgáltatja majd az aláfestést.

Simon Márton tavaly elnyerte az egyik legrangosabb irodalmi díjat, a Horváth Péter Ösztöndíjat. Három köteten van túl, legutóbbi A rókák esküvője. De sikeres slammernek is mondhatja magát, Boros Leventével pedig már spoken word albumot is megjelentettek.

A Rókák esküvője nyerte el az egyik legrangosabb irodalmi díjat – Simon Márton kapta a Horváth Péter Ösztöndíjat

Keresztury hangsúlyozta az ösztöndíj létrehozásának jelentőségét a kortárs magyar irodalom, legfőként pedig a fiatal írók, irodalmárok támogatására fordított anyagi források szűkössége idején. A nettó 6.000 eurós ösztöndíj célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, a tárgyévben új kötettel jelentkező, 35 évesnél nem idősebb szerzők támogatása, számukra egy évnyi nyugodt munkakörülmények biztosítása, új művek megszületésének ösztönzése, a kiadott mű németországi megjelentetésének elősegítése.

A Holdudvar fiúbanda – ezt különösen hangsúlyozzák a srácok. Elsősorban hiphop formáció, de a műfajok keverése a zenei irányelvük része. Sőt, azt sem tudják megmondani, hányan alkotják a Holdudvart. Az biztos, mint mondják, 12-nél több. Első felvételük Balatonkarattyán zajlott, ahol rögzítették az ATM című mixtape-t. Az ERROR 404 színpadán adják el először az ATM dalait.

HOLDUDVAR – YAKUZI [A]

YAKUZI_ az ATM mixtape-ről. A lemez elérhető mostmár mindenhol: https://distrokid.com/hyperfollow/holdudvar/atm [SZÖVEGHEZ GÖRGESS] Zene, szöveg, felvétel, …

Az elmúlt évben ezen korong utómunkáin dolgoztak, finomítottak rajta. Két dal meg is jelent ennek következményeként: Eltáv és Yakuzi.

Velük lép kollabra Simon Márton, aki az új kötetének verseiből olvas fel, de egészen friss szövegeket is megismertet az érdeklődőkkel.

Először a költő lép a színpadra, majd a felolvasás után a Holdudvar rapkoncertje következik. Az esemény témáját a vaporwave adja. A szervezők, az Ars-csoport azt ígéri, a látványvilágban és egyéb meglepetésben is igyekezik ennek eleget tenni.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Valami ilyesmire számíthatunk, mint fentebb a videó.

Error404 promo Tej
ERROR 404 az A38 Hajón

Mint mondják, ezzel adnak összművészeti jelleget az ERROR 404-nek. Így jön közös platformra a magaskultúra és a trashkultúra.

Pedofil mikulások, erdélyi kopjafák, fegyverlábú amazonok – a trashkultúra évtizedét éljük?

Ülünk a házibuliban, mikor valaki megszólal: “nyomjunk már valami trash fost srácok, röhögni akarok”!Másnaposan fetrengünk valamelyik kávézóban; megkérdezzük hasonló állapotban vegetáló haverunktól: “milyen volt a tegnapi Instant? Hát, vágod, ilyen nagyon trashzenék mentek, de be voltam baszva, úgyhogy elverettem valahogy.” Kómásan tántorgunk le a koliból az egyetemre, mikor periférikusan észrevesszük az üzenőfalra kifüggesztett cetlit: 18:30 Klubszoba, közös trashflim nézés.

Mint mondja az Ars-csoport, egy felolvasóest sosem csöndes, egy folyóirat sosem kiszámítható, egy koncerten sosincsenek idegenek.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. március 8., péntek, 20 óra

Helyszín: A38 Hajó, Kiállítótér, Budapest

Jegyár: 1 000 HUF

Jegyigénylés: ITT


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból