A Michael Jackson elleni gyerekmolesztálási vádak ismét előtérbe kerültek egy frissen megjelent dokumentumfilm kapcsán. A Simpson család sorozat producerei úgy döntöttek, jobb, ha visszahívják minden platformról azt epizódot, amiben Jackson hangja is szerepelt.

Ezen a héten jelent meg a képernyőkön a Neverland elhagyása. A kétszer kétórás dokumentumfilm a James Safechuckkal és Wade Robsonnal készített interjúkból áll, amiben azt állítják, Michael Jackson szexuálisan abuzálta őket gyerekkorukban.

A BBC egy Michael Jackson-dokumentumfilmmel versenyez a Leaving Neverland-del

A BBC dokumentumfilmje Jackson teljes életét fogja összefoglalni, szemben riválisával, a Channel 4 filmjével. A Leaving Neverland kizárólag a popsztárt ért gyermekzaklatási vádakra fókuszál. A Wade Robson és James Safechuck tanúvallomásából álló film hatalmas botrányt kavart. Jackson családja tagadta a vádakat és azzal fenyegetőzött, beperli a forgalmazó HBO-t és Channel 4-t.


Az alkotás hatalmas botrányt kavart, az énekes családja beperelte az HBO-t egy 1992-es szerződés megszegése miatt, és a rajongók még tüntettek is a film megjelenése miatt. Viszont sokan elbizonytalanodtak Jackson ártatlanságát illetően hallva a fájdalmasan részletes visszaemlékezéseket.

Az A Simpson család 1991-ben megjelent, Ki őrült, ki nem című epizódjában Jackson kölcsönözte hangját az egyik karakternek. A történet szerint Homer egy pszichiátriai gondozóban találkozik Leon Kompowsky-val, aki azt állítja, hogy ő egy popsztár, és Jackson híres moonwalkját is bemutatja. Csak évekkel később erősítették meg a pletykát, miszerint a karaktert valóban Jackson szólaltatta meg.

A szexuális visszaélések a német katolikus egyházat is megrengetik

A német egyházakról, köztük a katolikusról idáig humanitárius, menekülteket segítő tevékenységük kapcsán írtunk. Most azonban fény derült a német katolikus egyházban elkövetett súlyos és jelentős mértékű szexuális visszaélésekre. A több évtizedes pedofil bűncselekményekről szóló vádakkal a klérusnak az után kell szembenéznie, hogy ismertették egy nagyszabású nyomozás eredményét a Német Püspöki Konferencia őszi, fuldai nagygyűlésén.

A sorozat producerei úgy döntöttek, nem sugározzák többet egyetlen platformon sem az epizódot. James L. Brooks azt nyilatkozta, az összes producertársával egyetértettek a döntésben. Szerették a Jacko-epizódot, sok kellemes emlékük fűződött hozzá, de az események nem engedik, hogy ezek az emlékek maradjanak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mindenféle könyvégetés ellenzője vagyok. De ez a mi könyvünk, és kivehetünk belőle egy fejezetet[/perfectpullquote]

idézte a The Guardian.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.