A Sinclair Broadcast Group 48 millió dollárnyi büntetést fizetett a Federal Communications Communication félrevezetéséért. 

A licensz marad

Szerdán a Sinclair Broadcast Group 48 millió dollár értékű büntetést fizetett, hogy rendezzen egy sor a vállalatot ért vádat. Többek között olyan problémákba ütközött a közvetítő cég, mint hogy nem tüntették fel a szponzorok neveit vagy félrevezették a Federal Communications Communication-t, miközben megpróbáltak egyesülni a  Tribune Media-val, sikertelenül. Az FCC bejelentette, hogy három vizsgálatot is lezárnak a csoport ellen.

Sinclair
Jelentős Büntetést Kell Rendeznie A Sinclair-Nek / Fotó: Ap

Az FCC vezetője Ajit Pai szerint a Sinclair viselkedése teljesen elfogadhatatlan és a kirótt büntetés figyelmeztetés nem csak számukra, de más cégeknek is. Hozzátette, nem ért egyet azokkal, akik kifejezetten politikai okokból szeretnék, ha visszavonják a Sinclair licenszét. A Free Press szerint  – akik szintén a Sinclair engedélyének eltörlését támogatja – a pénzbeli bírságnak is sokkal magasabbnak kellett volna lennie. 

Visszatérő problémák

A Sinclair vezérigazgatója, Chris Ripley elmondása szerint elfogadták a döntést és a továbbiakban minden megtesznek annak érdekében, hogy a törvénynek megfelelően dolgozzanak. Az FCC számára egy tervezetet is elkészítettek, ami a jövőbeli problémák áthidalására szolgál, írja a Variety.

Meghalt Szilágyi István, az Indul a bakterház Piócása, fia ölhette meg

Szilágyi István az utolsó éveiben rendkívül szegényes körülmények között élt Rákosligeten, ahol a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai segítették őt mindennapi életvitelében. Három éve gyűjtést szerveztek neki, amelyen az Auróra zenekar 3 millió forintot gyűjtött össze, a színés több klipjükben is szerepelt.

Az FCC szerint a Sinclair 1700 alkalommal sugárzott olyan adásokat, amelyekben nem tüntették fel a szponzorok neveit, ezzel eltitkolva a fizetett tartalmak megbízóit. Ez már korábban is problémát okozott, 2017 decemberében 13,4 millió dollárt büntetést szabtak ki rájuk. Ezt az összeget Jessica Rosenworcel, egy demokrata képviselő túl kevésnek tartotta. Az évekkel ezelőtti probléma kapcsán a nő megjegyezte, az FCC saját érdekeit szem előtt tartva indokolatlanul és gyanúsan rótta ki az alacsony összeget egy olyan vállalat számára, aminek egyértelmű problémái vannak a törvénnyel való együttműködéssel. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet