A világ leghosszabb nonstop repülőjárata fullextrásan felszállásra kész

A Singapore Airlines újraindítja a világ leghosszabb közvetlen járatát. A közel 19 órás Szingapúr-New York-i út lepipálja a létező leghosszabb repülőutakat. Rossz hír viszont a szűkös költségvetéssel rendelkezőknek, hogy nem lesz benne turista osztály.

A Singapore Airlines SQ22 járata csütörtökön teszi meg először a 16.700 kilóméretes utat egy Airbus A350-900ULR fedélzetén Szingapúrból New Yorkba. Az Airbus-t, amely 20 óra megszakítás nélküli repülésre képes, úgy tervezték, hogy kevesebb üzemanyagot használjon.

Valójában nem új járatról van szó, mivel ez a szolgáltatás korábban már elérhető volt a Singapore Airlines-nál. A légitársaság azonban 5 évvel ezelőtt úgy döntött, megszünteti, mert a magas olajárak miatt nem volt többé nyereséges. 

A jelenlegi csúcstartó egyébként a Qatar Airways 17 óra 40 perces nonstop járata Dohából Aucklandbe.

A jetlag csökkentése érdekében a Szingapúr-New York-járat fedélzete elegáns megvilágítású enteriőrt kap, a mennyezet a normálnál magasabb, míg az ülések szélesebbek lesznek.

1029719
A Kényelemre Is Jobban Odafigyelnek / Fotó: Getty / Singapore Airlines

A Singapore Airlines nem biztosít turista osztályt a zsúfoltság elkerülése végett. A gép befogadóképessége 161 fő, 67 utas business class, míg 94 premium economy kategóriában élvezheti a hosszadalmas repülőutat.

A légitársaság honlapja szerint a premium economy jegy egy útra 3.000 szingapúri dollárba (618 ezer forintba), míg a business 7.900 szingapúri dollárba (durván 2,5 millió forintba) kerül. A gépen elérhető lesz egy speciális, organikus ételeket tartalmazó “wellness” menü és több mint 1.200 óra audiovizuális szórakoztató lehetőség.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból