A brit kormány tudományos főtanácsadója, Sir Patrick Vallance lesz a Természettudományi Múzeum következő elnöke, és ezt a posztot jelenlegi szerepei mellett fogja betölteni.

Sir Patrick Vallance-t a múzeum inspirálta a tudományos pálya választására

Vallance kulcsszerepet játszott a kormány Covid-19-járványra adott válaszainak tájékoztatásában, különösen a vírus kockázatainak megértésében és a vírus mérséklésében, valamint az oltóanyagok fejlesztésének prioritásában. Azt mondta, kiskora óta szerette a múzeumot, írja a The Guardian.

Várhatóan októberben csatlakozik a kuratóriumhoz, és 2023 elején lesz annak nem ügyvezető elnöke, a posztot Lord Stephen Greentől veszi át.

Imádom a múzeumot, amióta kisgyermekként először meglátogattam. Ez inspirált arra, hogy tudományos karriert folytassak, és továbbra is csodákra inspirálja a látogatókat minden korosztályban, valamint világvezető tudományos kutatóintézetként. Nagyon várom a lehetőséget, hogy hozzájáruljak a folyamatos sikerhez

– mondta Sir Patrick Vallance.

A Természettudományi Múzeum székhelye a londoni South Kensingtonban található, és van egy másik helyszíne a hertfordshire-i Tringben.

A világ vezető tudományos kutatóközpontja kap új elnököt

Dr. Douglas Gurr, a múzeum igazgatója elmondta: „A Természettudományi Múzeum közismert, mint a látogatók által kedvelt attrakció, de egyben a világ vezető tudományos kutatóközpontja is, amely a bolygó vészhelyzetének megoldásán dolgozik – a biológiai sokféleség csökkenésétől a klímaváltozásig.”

A kinevezést a Természettudományi Múzeum kuratóriuma javasolta, Boris Johnson és Nadine Dorries kulturális titkár hagyta jóvá.

Vallance a Cop26 klímacsúcs tudományos főtanácsadója volt, és vezeti a Net Zero Innovation Boardot, amely támogatja a kibocsátás 2050-re történő nullára csökkentését. Korábban a GlaxoSmithKline (GSK) kutatás-fejlesztési vezetője volt, előtte klinikai akadémikus, orvosprofesszor, valamint az UCL orvostudományi részlegét vezette. Az NHS tanácsadója is volt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet