Érkezik a legnagyobb karácsonyi ajándék a magyaroknak: új Sissi-sorozat debütál hamarosan

A legendás Sissi királyné fiatal éveibe nyerhetünk bepillantást a karácsonykor debütáló Sissi-sorozatnak köszönhetően, illetve Ferenc József iránt érzett szerelmét is részletekbe menően láthatjuk majd.

Egy pályája elején járó színésznő tolmácsolásában érkezik Sissi

December 26-án startol a magyarok kedvenc királynéjéről szóló Sissi-sorozat az Epic Drama csatorna jóvoltából. A klasszikus Sissi-trilógia első része 1955-ben jelent meg, a most következő sorozat pedig nagyban alapoz arra, amit a filmek bemutattak.

Romy Schneider után Dominique Devenport bújt a magyar királyné bőrébe. A korábban egy nagyjátékfilmben és egy rövid filmben szereplő svájci származású Devenportnak fel volt adva a lecke, ugyanis elődjét, akárcsak a valódi Sissit, pillanatokon belül szerette meg a közönség.

A rendezést Sven Bohse végezte, aki Instagram-oldalán megosztott már pár kulisszafotót a forgatásról.

Ahogy a posztban is írja, a forgatás Litvániában, Lettországban és Bajorországban zajlott, emellett természetesen megfordultak Ausztriában és Magyarországon is.

Egy modern nő a merev osztrák udvarban

Hirdetések

A sorozat Sissi korai éveire fókuszál. Bemutatják, hogyan kötöttek házasságot Ferenc Józseffel és ezáltal hogyan igyekezett beilleszkedni az osztrák udvarba és miképp küzdött meg annak ridegségével. Emellett, a 24.hu szerint nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a királynét úgy jelenítsék meg, amilyen valójában volt, vagyis magabiztos, modern nőként.

Ízlésesen, mégis bátran meséli el Sissi jól ismert történetét, ahol ezúttal a szexualitás is fontos szerepet játszik, ugyanakkor modern megközelítésben mutat be egy politikai nyomás alatt álló nőt

– nyilatkozta Andreas Gutzeit, a széria producere.

December 26-os premier után minden vasárnap 21 órától érkezik dupla résszel a Sissi-sorozat és az Epic Drama mellett látható lesz még az előfizetők számára az RTL Most+-on.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet