Skai Jackson a Twitter segítségével leckézteti meg a rasszista hangadókat

Skai Jackson színésznő a Twitteren teszi közszemlére a rasszista gyűlölködőket.

Az ifjú Skai Jackson színésznő is felvette a harcot a rasszizmussal

A K-pop rajongók trollkodással igyekeznek visszaszorítani a rasszizmust a közösségi platformokról, míg az antirasszista tüntetők szoborrongálásokkal próbálják felvenni a harcot a rasszizmus ellen. Mindenki a maga képességeinek megfelelően cselekszik a változásért, így tesz a Disney-sorozatok sztárja, Skai Jackson is.

Jackson azzal támogatja a Black Lives Matter-mozgalmat, hogy a hatalmas követőbázissal rendelkező Twitter-oldalán megosztja a rasszistán megnyilvánuló tinédzserek nevét. Jackson a rajongóitól kapott információk alapján saját tweetjeiben osztja meg a rasszisták nevét és az iskolát, ahová járnak, azzal a szándékkal, hogy az intézmények érdemi intézkedéseket tegyenek, írja a Cosmopolitan.

skai jackson
Skai Jackson afroamerikai színésznő / Fotó: Afropunk Brooklyn

A színésznő ezzel a sajátos módszerrel szeretné felvenni a küzdelmet a rasszizmussal szemben, hiszen a zaklatás elleni küzdelem képviselőjének tartja magát. Elmondása alapján mindig utánanéz annak, hogy kinek az adatait osztja meg és valósak-e az illetőről állított rasszista vádak. A színésznő kötelességének érzi, hogy valami jóra használja a közösségi oldalát.

Szeretné, ha a rasszista megjegyzések visszaszorulnának

Skai Jackson szeretné, hogy azok, akik rasszista nyelvezetet engednek meg maguknak érezzék, hogy szavaiknak súlya van. A meggondolatlan bejegyzésekre a Twitter új szolgáltatása is felhívja a felhasználók figyelmét, amely a rasszista megjegyzések megosztóinak is hasznos lehetne.

Doja Cat tagadja, hogy valaha is rasszista megjegyzéseket tett volna

Doja Cat, eredeti nevén Amalaratna Zandile Dlamini, a dél-afrikai színész, Dumisani Dlamini lányát az utóbbi időben súlyos vádakkal illették a közösségi oldalakon. A követői szerint olyan online beszélgetésben vett részt, ahol rasszista témákat vettek górcső alá. A vádak tárgya továbbá a Dindu Nuffin dalának szövege is. Sandra Bland 2015-ben hunyt el Texasban.

„Szeretném, ha tudnák, hogy a szavak néha fájnak, nem számít milyen erős az ember. A feketék mostanság nagyon sok dolgon mennek keresztül, és mégis vannak, akik úgy gondolják, hogy megengedhetik ellenük a rasszista hangnemet, ez nagyon zavar engem. Nagyon remélem és fohászkodom azért, hogy tanulni tudjunk. Tanuljunk a történelemből, hogy megértsük miért nem oké használni az N-betűs szót és más hasonló dolgokat” – fejtette ki Skai Jackson.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból