Skóciában bevonják az LMBTQ kapcsolatokat is a szexuális felvilágosításba

Skócia minden iskolájában bekerül a tantervbe az LMBTQ-inkluzív szexuális felvilágosító óra. A tanulókat megismertetik az LMBTQ egyenlőségének történelmével, mozgalmaival. A The Guardian szerint a kezdeményezés nagyban segíthet a homofóbia és transzfóbia visszaszorításában.

A döntést a skót Time for Inclusive Education kampány csoport felügyelte. A TIE társalapítója, Jordan Daly az LMBTQ tantervbe foglalását a kampány monumentális sikereként és az ország történelmi pillanataként jellemezte.

Svájc törvényt módosított: 3 év börtön járhat a homo- és transzfób tettekért

írta Reynard a Twitteren. Svájc jelenleg a 22. helyen áll Észtország és Magyarország mögött az LMBTQ emberek elfogadását illető hivatalos ranglistáján. Olyan előadást próbálok, amelyik az én életemből indul ki. Műfaját tekintve voltaképpen a performansz és a monodráma között helyezhető el. Transznemű lány vagyok, a transzneműségem történetét és az identitást akarjuk bemutatni művészi formában, színházi előadás keretén belül.

A tantervi változtatás biztosítja, hogy a gyerekek már fiatal kortól tanuljanak az LMBTQ közösségről.

Ez nem csak a homofóbia elleni harcra lehet pozitív hatással, hanem azt az üzenetet küldi az identitásukkal kapcsolatban bizonytalan fiataloknak, hogy a társadalom értékeli őket.

A változtatásra nem is lehetne nagyobb szükség, mint korábban már megírtuk, az LMBTQ közösség tagjainak fele szenved(ett) depresszióban a diszkrimináció hatására.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból