Idén Magyarország ad otthont a Slam poetry-Európa-bajnokságnak

Aki nem jártas a slam poetryben azért, aki peIdig igen, azért menjen el az idén Magyarországon megrendezett Slam poetry-Európa-Bajnokság és Nemzetközi Slam Találkozóra. 

A Slam Poetry Magyarország Egyesület szervezésében több mint 20 ország nemzetközi bajnokai érkeznek hazánkba. November 26. és december 1. között az Anker’t és a Trafó House ad otthont a különleges programnak.

1444337894697
Bob Holman, Az Program Egyik Sztárvendége / Fotó: Columbia Journal

A bajnokság keretén belül workshopok, vitaestek, előadások és természetesen maga a verseny várja az érdeklődőket. Az eseményt Horváth Kristóf „Színész Bob” workshopja indítja. Már az első estén fellép a program két sztárvendége, Bob Holman (USA), valamint a slam alapítójának atyja, Marc Kelly Smith (USA). A The Grand Slam Debate programon Bob és Marc vitáznak, beszélik meg a slam kialakulását és még sok más érdekességet.

Slam Poetry Magyarország: “Itthon sokkal népszerűbb a slam” – Interjú

Egyébként valami hasonló volt már 2006 előtt is, például Gyukics Gábor számolt be hasonló estek szervezéséről. De valóban 2006-ban volt olyan slam poetry-est, amit már annak is neveztek. Bár az rapperek és költők versenye volt, meghívott slammerekkel, nem nevezhetett bárki. Olyanok voltak köztük, mint Karafiáth Orsolya, Hugee: Süveg Márk, Peer Krisztián, Erdős Virág, Busa Pista.

A bajnokság második napján kerül sor az elődöntőre. 21 ország nemzeti bajnokai mérik össze tudásukat, amelyet egy 5 fős zsűri pontoz, elnöke Bob Holman. Az utolsó napon megrendezett döntőn kizárólag saját szerzeményt adhatnak elő a továbbjutottak. Magyarországot az idei Országos Slam Poetry-bajnokság győztese, Molnár Péter képviseli.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. november 26 — december 1.

Helyszín: Trafó House, Anker’t

Jegyár: 2. 400 HUF

Jegyigénylés: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból