Nem egyszerű a szexről beszélni. Főleg nem a vágyakról. Pedig ugyebár néma gyereknek az anyja se… Ránk nehezedik egy több évtizedes prűdség, plusz erre rájön még pár new age-es feminista dogma, amit leggyakrabban önmagunknak kreálunk. 

Ezért is fogott meg egy brit, szex- és párkapcsolat témában blogoló lány, Oloni, akinek a nevéhez köthető a #SluttyGirlFears. Nem használok Twittert, de a csütörtökön önálló életre kelt trend már futótűzként terjed a közösségi oldalakon és nők ezreit vonja egy hashtag alá. 

Az volt a célom, hogy a nők elkezdjenek beszélni, legalább egymás közt, és érezzék, hogy egy csomó szexuális téma kapcsolódik majd össze, és nem érzik majd magukat ettől egyedül.

A #SluttyGirlFears még arról is szól, hogy a slutshaming már egyáltalán nem menő, a nők ugyanis legalább ugyanannyira szerethetnek szexelni, mint a férfiak. Most már tanulmányok is alátámasztják ezt, számokkal is ha kell, és ideje szembesülnünk egyrészt saját igényeinkkel, vágyainkkal, és hogy ezekről nem béna beszélni. Engem kifejezetten zavart mondjuk, amikor az anyukámmal akartam beszélni egy olyan témáról, mint az anál, akkor teljesen elzárkózott.

No Title

No Description

És ez csak egy példa, rengetegen a partnereikkel sem beszélnek ilyesmiről. Emiatt is volt remek élmény elolvasni Oloni követőinek online beszélgetéseit, hiszen már elkezdődött az a korszak, amikor a nőknek nem kell szégyenkezni természetes szükségleteik miatt, és remélem ez egy olyan lépés, amivel mindenki eggyel jobban érzi majd magát a bőrében, és mer saját magával szemben is nyitott lenni.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet