smART! XTRA: A MOME friss diplomás textiltervezői a Textúrákban

smART! XTRA februári kiadása egy interaktív prezentáció, mely fókuszában a MOME friss diplomás textiltervezőinek művészete áll.

A kortárs textilművészet fókuszában mindinkább az anyagszerűség (újra)felfedezése, az emberi érzékelés és a természeti kölcsönhatások állnak. A MOME friss diplomás textiltervezőinek mestermunkáiban egyaránt találhatunk az emberi testet adaptívan körülvevő interfészekként működő öltözékeket, a kristályosodás jelenségét megragadó konceptuális testhéj-struktúrákat, valamint jelmezközpontú performanszokat és videóinstallációt is.

Lévai Zsófia, Vass Csenge és Szabó Zsuzsanna kutatásaiban és munkáiban lévő közös fókuszpont az ember.

Lévai Interknitting című installációja azt mutatja be, hogyan tud egy öltözék filterként viselkedni ember és külvilág, ember és technológia, ember és ember közötti interakciókban. Vass Csenge kutatásának tárgya az ember és a véletlenszerűség tapasztalatát kínáló természeti jelenségek közötti viszonyrendszer feltérképezése. Ezt mutatja be a Morphogenesis. Szabó Zsuzsanna munkái az iparművészet és képzőművészet, a jelmeztervezés és a performansz határmezsgyéjén mozognak. Műfaji sajátosságuk, hogy központi elemük a megformált matéria. Így vált a Transition és az Otthon jelmezközpontú performansszá.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. február 27., 19 óra

Helyszín: Trafó Ház, Budapest

Jegyár: 500 HUF 

Jegyfoglalás: ITT

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból