Követem Élet + Stílus A Snapchat elnézést kért a félreérthető fejlesztéséért 

A Snapchat elnézést kért a félreérthető fejlesztéséért 

Promóció

A Snapchat kulturális sokszínűségért és beilleszkedésért felelős alelnöke a hétvégén kért elnézést egy fejlesztésükért, ami ugyan a feketék melletti támogatásuk bizonyítékául és a rabszolgaság eltörlésének állított emlékül szolgált volna, mégis visszafelé sült el.

Félresikerült filter

Promóció
- Advertisement -

A Juneteenth, azaz a rabszolgaság eltörlésének emléknapja alkalmára fejlesztett filter pénteken került a Snapchat alkalmazásba, mely segítségével a szelfizők mosolyogva megtörhetik az animált háttérben látható rabság láncait. Számos felhasználó sértőnek találta a dolgot és további magyarázatot vártak a fejlesztőktől.

A Snapchat telefonos alkalmazásának logója / Fotó: Getty Images

A hétvégén a Snapchat kulturális sokszínűségért és beilleszkedésért felelős alelnöke, Oona King nyilatkozott az esetről. Elmondta, hogy a filtert fekete és fehér alkalmazottaik közösen együttműködve alkották. A filter célja pedig nemcsak egy társadalmi problémára való figyelemfelhívás volt, de a vállalat ezzel próbálta meg bizonyítani, hogy a vád, miszerint kulturálisan érzéketlenek, nem helytálló.

A rabszolgaság mementója helyett bődületes káosz

A szűrő – vagy ahogy a Snapchat nevezi: lencsék – King bevallása szerint egy átgondolatlan fejlesztés eredménye, amiért teljes mértékben felelősséget vállanak. Mély sajnálatukat fejezték ki a félreértés miatt. A filtert elsősorban a leginkább feketéket érintő rabszolgaság mementójának szánták, így nem gondolták végig, hogyan is festene az, ha a fehér bőrű felhasználók – még, ha a jó cél érdekében is, de – mosolygós szelfiket készítenének a szűrővel.

No Title

No Description

A cég pontosabban is kivizsgálja az ügyet, de King annyit elárult, hogy a szűrő nem ment végig a szokásos felülvizsgálati folyamaton és teszteléseken. Az alkalmazás filtereivel amúgy is érdemes óvatosan bánni, hiszen számos, az arc vonásait megváltoztató, “szépítő” szűrő testképzavarokhoz vezethet.

Az Instagram ismét lecsap a Snapchatre: jön a Threads applikáció

Az IGTV után újabb testvéralkalmazással bővül az Instagram. A Threads kizárólag az Instagramon megjelölt közeli barátainkra fókuszál majd. A konkurens Snapchat hez hasonlóan automatikusan megoszthatjuk velük tartózkodási helyünket, sebességünket és a telefonunk akkumulátorának töltöttségét. Ezen kívül a szokásos módon oszthatunk meg fotókat, videókat a klasszikus szerkesztési elemekkel.

A Snapchat alkalmazásnak azonban nem ez az első balul elsült lövése. 2016-ban egy Bob Marley-s, később pedig egy anime témájú filterért kellett elnézést kérniük,  írja a The Verge.

Promóció
ForrásThe Verge
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3