Hallgatom Snétberger Ferenc így lepte meg az utasokat a repülőn,...

Snétberger Ferenc így lepte meg az utasokat a repülőn, a Ryanair büszkén meg is osztotta Facebook-oldalán

Promóció

A Snétberger Zenei Tehetség Központ és vezetője, Snétberger Ferenc rangos díjat érdemelt ki. Épp Madridba utaztak a zenészek, amikor spontán dzsesszkoncertet adtak az utasoknak. A Ryanair pedig büszkén osztotta meg a Facebook-oldalán.

Promóció
- Advertisement -

Ara Malikian világhírű libanoni-örmény hegedűművésszel és a leghíresebb spanyol flamenco művészeket adó Morente Carbonell családdal együtt ismerték el a központ munkáját.

Snétberger Ferenc dzesszzenész, a Snétberger Zenei
Tehetség Központ vezetője / Fotó: MTI

A tehetséges, elsősorban roma származású és hátrányos helyzetű fiatalok zenei képzésére létrehozott magyar műhelyt a spanyol roma kulturális intézet tüntette ki az új alkotók kategória díjával. A nemzetközi roma világnap alkalmából rendezett ünnepségen adtak át Madridban, a Prado Múzeumban, hétfőn este.

Ez egy olyan díj, ami szerintem nagyon össze fog kapcsolni most minket a spanyol flamenco zenével például, amit Magyarországon még nem nagyon művelnek, de nagyon szeretjük, mert nagyon közel áll hozzánk

– fogalmazott a Hazám-díjas Snétberger Ferenc, hozzátéve, hogy a jövőben szeretnének létrehozni egy külföldi csereprogramot.

Várkonyi Csibészek: Úgy tudunk hitelesek maradni, ha a szabadságot közvetítjük

Mi történik, ha összeáll egy tucat ózdi roma fiatal, és az iskola mellett a Várkonyi Csibészek zenei formáció inspirálja őket? Országos hírnév, brüsszeli koncertek, első nagylemez készítése és sorsdöntő álmok, amit elérnek! Ruszó Dominik adott betekintést a Csibészek mindennapjaiba. lekapcsolom a villanyt

Az eseményre Madridba érkezett diákjai számára – akik három alkalommal is fellépnek a spanyol fővárosban két nap alatt – óriási dolognak számít ez az utazás. Többen közülük most repültek életükben először – jegyezte meg.

És ha már díjért mennek Madridba és először repülőn, akkor adtak egy spontán koncertet a Ryanair gépén.

Az ír légitársaság, a Ryanair annyira büszke volt, hogy meg is osztotta a légitársaság fő Facebook-oldalán, amely majdnem 5 milliós követőt számol. A bejegyzés végére még magyarul is megköszönték a diákoknak a “spontán szórakoztatást”.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3