Snétberger Ferenc így lepte meg az utasokat a repülőn, a Ryanair büszkén meg is osztotta Facebook-oldalán

A Snétberger Zenei Tehetség Központ és vezetője, Snétberger Ferenc rangos díjat érdemelt ki. Épp Madridba utaztak a zenészek, amikor spontán dzsesszkoncertet adtak az utasoknak. A Ryanair pedig büszkén osztotta meg a Facebook-oldalán.

Ara Malikian világhírű libanoni-örmény hegedűművésszel és a leghíresebb spanyol flamenco művészeket adó Morente Carbonell családdal együtt ismerték el a központ munkáját.

snétberger ferenc
Snétberger Ferenc dzesszzenész, a Snétberger Zenei
Tehetség Központ vezetője / Fotó: MTI

A tehetséges, elsősorban roma származású és hátrányos helyzetű fiatalok zenei képzésére létrehozott magyar műhelyt a spanyol roma kulturális intézet tüntette ki az új alkotók kategória díjával. A nemzetközi roma világnap alkalmából rendezett ünnepségen adtak át Madridban, a Prado Múzeumban, hétfőn este.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez egy olyan díj, ami szerintem nagyon össze fog kapcsolni most minket a spanyol flamenco zenével például, amit Magyarországon még nem nagyon művelnek, de nagyon szeretjük, mert nagyon közel áll hozzánk[/perfectpullquote]

– fogalmazott a Hazám-díjas Snétberger Ferenc, hozzátéve, hogy a jövőben szeretnének létrehozni egy külföldi csereprogramot.

Várkonyi Csibészek: Úgy tudunk hitelesek maradni, ha a szabadságot közvetítjük

Mi történik, ha összeáll egy tucat ózdi roma fiatal, és az iskola mellett a Várkonyi Csibészek zenei formáció inspirálja őket? Országos hírnév, brüsszeli koncertek, első nagylemez készítése és sorsdöntő álmok, amit elérnek! Ruszó Dominik adott betekintést a Csibészek mindennapjaiba. lekapcsolom a villanyt

Az eseményre Madridba érkezett diákjai számára – akik három alkalommal is fellépnek a spanyol fővárosban két nap alatt – óriási dolognak számít ez az utazás. Többen közülük most repültek életükben először – jegyezte meg.

És ha már díjért mennek Madridba és először repülőn, akkor adtak egy spontán koncertet a Ryanair gépén.

Az ír légitársaság, a Ryanair annyira büszke volt, hogy meg is osztotta a légitársaság fő Facebook-oldalán, amely majdnem 5 milliós követőt számol. A bejegyzés végére még magyarul is megköszönték a diákoknak a “spontán szórakoztatást”.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból