Nem kell más telefonjában kutakodnunk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Elég azt megfigyelni, az illető hogyan használja a készüléket.

A telefonhasználók négy fő típusa

2020-ban már majdnem elérte a 3 milliárdot az okostelefon-felhasználók száma világszerte. Ez az adat nem csak a  technológia szempontjából fontos, hanem a pszichológiai vetülete is érdekes. Ugyanis az, ahogyan a kezünkben fogjuk a telefonunkat és használjuk, nagyon sok izgalmas dolgot árulhat el rólunk.

A Bright Side négy alapvető kezelési módot különböztetett meg, amelyekhez különféle személyiség tartozik. Állapítsd meg, te általában hogyan szoktad a telefonodat bújni, és vajon illik-e rád az alábbi jellemzés valamelyike.

Egykezes

Telefon Navigalas Szemelyiseg 2

Aki egy kézzel képes pörgetni a hírfolyamot, szörfözni az oldalak között és gépelni, rendkívül magabiztos ember. Szeret nagyot kockáztatni, de csak ésszel, így gyakran bejön a várt eredmény. Az emberi kapcsolatok terén viszont jóval óvatosabb: alaposan meggondolja, kit enged be az életébe. Emiatt az emberek tartózkodó, magának való személynek vélik.

Egy kézzel támaszt, a másik hüvelykujjával navigál

Telefon Navigalas Szemelyiseg 3

Már az, ahogy fogja a készüléket, bölcsességet sugároz. Jók a megérzései, okos, logikus gondolkodású és óvatos. Jópár lépéssel előrébb jár gondolatban, mielőtt cselekszik. Nehéz becsapni, mert mindent alaposan átgondol. De az érzelmek terén korántsem ilyen megfontolt. Gyorsan és meggondolatlanul dönt, ami sokszor bántó lehet a hozzá közel állók számára. Érzelmi ügyekben gyakran ítélkezik mások felett.

A kétkezes

Telefon Navigalas Szemelyiseg 4

A sebesség megszállottja. Gyors, hatékony, képes azonnal dönteni. Hamar alkalmazkodik a változó környezethez és eredményesen cselekszik új helyzetekben is. De az emberi kapcsolatokban nem működik ez a fajta hatékonyság, sőt. Asszertivitása riasztó, emiatt nem igazán tud közel kerülni a kiszemelt személyhez.

A mutatóujjával operáló

Telefon Navigalas Szemelyiseg 5

Igazán kreatív, aki így használja a telefonját. Igyekszik is megvalósítani hétköznapjaiban a rengeteg kiváló ötletét. Szeret egyedül merengeni a következő mesterművén – egy új projekten, egy festményen, egy könyvön –, amivel majd elképesztheti a világot. Az emberi kapcsolatokban viszont a kreativitása félénkségbe csap át, ami gyakran meggátolja, hogy új emberekkel ismerkedjen meg. De ha valakinek sikerül közelebbről megismerni, el lesz ragadtatva a személyiségétől.

További személyiségteszteket találhatsz Életmód rovatunkban: itt például azonnal megtudhatod, ki is vagy valójában!   

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet