Justin Roiland, a Rick és Morty rendezője és Mike McMahan közös munkája, a Solar Opposites új évada hamarosan érkezik.

Solar Opposites vs. Rick és Morty

Amíg a rajongók tavaly a Rick és Morty 4. évadára vártak, az alkotók sem tétlenkedtek két évad között, ami többek között egy teljesen új sorozat, a Solar Opposites megszületését eredményezte. Bár a Rick és Morty által kijelölt, megugrandó színvonal magas volt, az új projekt, a földönkívüliekről szóló őrült science fiction-széria bőven képes megállni a saját lábain.

Solar Opposites Justin Roiland
Solar Opposites / Fotó: Hulu

Justin Roiland a két sorozat epizódjainak rendezése alatt számtalan apokalipszis-forgatókönyvön rágta át magát, kezdve a nukleáris háború mutáns maradványaitól a Föld bolygót leigázó hiperintelligens robotkutyákig. Amikor a koronavírus-járvány sújtotta világról beszél, nem úgy tűnik, mint akit ki lehet zökkenteni nyugalmából – írja a The Guardian.

A Föld most megkapta hőn áhított haladékát és egy olyan, fogyasztásra épülő világ omlik éppen össze, amely esőerdőket pusztított ki, óceánokat szennyezett be, és minden kütyüt úgy terveztek meg, hogy egy bizonyos használati idő után bedobja a kulcsot, és újat kelljen vásárolnunk. A költs, költs költs! és a gyárts, gyárts, gyárts! korának most vége

– fejtette ki Roiland.

Az új évadban sem őrül Korvo a Földnek?

Ha az iménti idézetet a Rick magyarhangját kölcsönző Háda János böfögésektől tarkított orgánumán olvasta fel magában a kedves olvasó, talán nincs egyedül. Justin Roiland azonban inkább már Korvo agymenéseivel és életfilozófiájával azonosítja a kapitalista berendezkedést kritizáló gondolatokat. Korvo a Solar Opposites főhőse, és személyiségét tekintve nem is állhatna messzebb a pszichotikus-hidegen pragmatikus nagypapától, Ricktől.

Kapcsolódó cikk

Szülőbolygójuk megsemmisülése következtében Korvo és plátói élettársa Terry, valamint kvázi-gyermekeik Yumyulack és Jesse útra kelnek a világűrben, hogy új otthonra találjanak. Űrhajójuk a Földön köt ki és itt is ragadnak, amit Korvo visel a legrosszabbul. A többiek vele ellentétben jobbára izgalmasnak és érdekesnek találják a bolygót és annak lakóit, akik fura szokásai gyakran lenyűgözik őket. Önmagában poén, hogy az emberek nincsenek különösebben megrémülve attól, hogy földönkívüliek költöztek a szomszédságba, helyette inkább úgy utálják őket, mint ahogyan az illegális bevándorlókat szokás, írja krtikájában a Puliwood.

Rétegelt sorozat, saját rajongótáborral

A Dr. Emmett L. Brown (a Vissza a jövőbe őrült tudósa) animált alkoholista alteregójaként is aposztrofálható Rick egy nyúzott, sötét humorú, nihilista karakter, és hátán egy feketehumorban úszó, rendszerkritikus Rick és Morty sorozatot visz. A Solar Opposites főhősei azonban négy bohókás és meglehetősen naiv földönkívüli, ami önmagában teljesen más hangulatú szériát ígér.

Egy másik bolygóról érkező szemével vizsgálni a földi létet lehetőség, hogy új perspektívából figyeljük mindazt, amit egyébként hibás berögződések eredményéből fakadóan természetesnek veszünk

– adja meg a Solar Opposites egyik – a sci-fi vígjátékoktól egyébként nem szokatlan – értelmezési spektrumát Roiland, aki saját bevallása szerint kamaszként maga is a különcök táborát erősítette.

Solar Opposites - Trailer (Official) * A Hulu Original

From Justin Roiland, the co-creator of Rick and Morty, and Mike McMahan, comes a series about a family of aliens trying to fit in on this human-infested crap...

A Rick és Morty sikere abszolút váratlanul érte az alkotókat, de ennek köszönhetően több kezdő animációsfilm-rendező kreatív ötletének megvalósítását sikerült már támogatniuk. A Smith-családdal való újraegyesülésre és az univerzumok közti ugrándozásra még legalább az év második feléig várnunk kell, de addig is a négy Földön rekedt űrlény metaviccei és popkulturális utalásai tarthatnak minket a posztapokaliptikus-groteszk horrorszcenáriók vérkeringésében.

Kapcsolódó cikk

Bár a koronavírus-járvány Justin Roilandék szerint is rémes, számukra a televíziózás mégis egy olyan alternatív világ, ahová a valóság elől menekülhet a néző. Ezért sem tervezik, hogy a South Parkhoz hasonlóan a teljes realitással párhuzamos történetmesélés felé vennék az irányt.

A Solar Opposites új évada március 26-tól látható a Hulu streamingplatformon.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet