Követem Sztárok Solo 45 grime rappert brutalitásáért 24 év börtönbüntetésre ítélték

Solo 45 grime rappert brutalitásáért 24 év börtönbüntetésre ítélték

Promóció

Andy Anokye, aki a Solo 45-ként ismert, fogva tartotta, megerőszakolta és megkínozta áldozatait.

Áldozatai súlyos traumákat szenvedtek el

Promóció
- Advertisement -

Számos szexuális zaklatási ügyről, hatalommal való visszaélésről beszámoltunk, de ilyen brutális vádak eddig senki ellen nem merültek fel, amelyek miatt a bíróság elítélte a brit zenészt.

Solo 45 / Fotó: Avon and Somerset Police/PA

A Solo 45-ként ismert grime rappert, polgári nevén Andy Anokye -t 24 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték négy nő fogvatartása és sorozatos szexuális erőszak elkövetése miatt, írja a The Guardian.

Letartóztatták a Maroon 5 tagját családon belüli erőszak vádjával

A Los Angeles-i rendőrség letartóztatta a Maroon 5-ban basszusgitározó Mickey Maddent, írja a People magazin. A zenészt azóta 50 ezer dolláros (15 millió forint) óvadék fejében szabadon engedték. A lap információi szerint szeptemberben kell megjelennie a bíróságon.

A tárgyaláson az áldozatok részletesen beszámoltak róla, hogyan verte meg, fenyegette őket fegyverrel és nyomta víz alá a fejüket a rapper, miközben mindezt telefonjával fel is vette.

A 33 éves Anokye Észak-Londonban nőtt fel, de Bristonban élt, amikor letartóztatták. A Boy Better Know együttesben is szereplő zenész elismerte, hogy élvezte a nők terrorizálását, de azzal érvelt, hogy a partnerei beleegyezésével történtek ezek a „játszadozások”.

Vallomása során azonban belezavarodott, amikor azt firtatták, valóban mindig eleget tett-e a kérésnek, amikor áldozatai jelezték, hogy hagyja abba. A bűncselekményekről készült videófelvételek annyira megrázóak voltak, hogy a bemutatásuk előtt a tárgyalótermet kiürítették.

17 éves lány megerőszakolása miatt ismét bíróság elé állhat a börtönben lévő Harvey Weinstein

A Jane Doe néven beadott keresetben négy, ma már 70, 43, 38 és 35 éves nő követel kártérítést szexuális erőszak és zaklatás címén a bukott filmmogultól, valamint testvérétől, Bob Weinstein től, mondván utóbbi elősegítette, hogy annak idején Miramaxnál elhallgassák az ilyen eseteket, lehetővé téve a zaklatások folytatását, írja a .

Anokye-t egyhangú döntéssel 21 rendbeli erőszak, 5 rendbeli személyi szabadság megsértése, 2 rendbeli szexuális erőszak, valamint 2 rendbeli testi sértés miatt ítélték el. Áldozatai súlyos traumákról számoltak be, amelyeket a mai napig nem hevertek ki. Egyikük két és fél éven át küzdött rémálmokkal. Egy másik nő azt mondta, a sztár örökre tönkre tette az életét.

Csak magának köszönheti, hogy derékba tört karrierje

William Hart bíró 24 év letöltendő börtönbüntetést szabott ki Anokye-ra, további öt év feltételes szabadlábra helyezéssel. Az indoklásban a bíró szerint a férfi számára nem léteztek határok, nem érzett empátiát áldozataival, és az erőszakos perverzitásának függőjévé vált.

Megértettem, hogy zenei karrierje a bűncselekmények elkövetése alatt szárnyalt, és hogy hatalmas sztár lehetett volna belőle. Saját maga fosztotta meg magát ettől a lehetőségtől, csak az ő hibája

– jegyezte meg a bíró.

„Rendkívül összetett ügy volt, amelyben elképesztő mennyiségű digitális dokumentumot kellett áttekintenünk. Az ügyészséget azonban az ilyen nehéz esetek sem rettenthetik meg” – nyilatkozta Jill MacNamara, a Királyi Ügyészség képviselője.

András hercegnek tanúskodnia kell az Jeffrey Epstein-ügyben

Miközben Harvey Weinstein ügye és a #Metoo mozgalom eseményei zajlottak, egy másik hírhedt szexuális ragadozó, Jeffrey Epstein tavaly nyáron rács mögé került. Az amerikai milliárdos néhány héttel bebörtönzése után, tavaly augusztusban öngyilkosságot követett el a cellájában. Az újabb bűnügy részleteit feltáró nyomozás a mai napig zajlik, bűnszövetkezetben kiskorúak prostitúcióra kényszerítése, emberkereskedelem és szexuális erőszak elkövetése szerepel a vádiratban.

Amerikában legutóbb a Fox News szexbotránya kavarta fel a közvéleményt. A közelmúltban megvádolták szexuális zaklatással továbbá a hiphop mogul Russel Simmonst, és French Montanát és Trey Songzt is.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3