Solo 45 grime rappert brutalitásáért 24 év börtönbüntetésre ítélték

Andy Anokye, aki a Solo 45-ként ismert, fogva tartotta, megerőszakolta és megkínozta áldozatait.

Áldozatai súlyos traumákat szenvedtek el

Számos szexuális zaklatási ügyről, hatalommal való visszaélésről beszámoltunk, de ilyen brutális vádak eddig senki ellen nem merültek fel, amelyek miatt a bíróság elítélte a brit zenészt.

solo 45 bortonbuntetes eroszak miatt
Solo 45 / Fotó: Avon and Somerset Police/PA

A Solo 45-ként ismert grime rappert, polgári nevén Andy Anokye -t 24 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték négy nő fogvatartása és sorozatos szexuális erőszak elkövetése miatt, írja a The Guardian.

Letartóztatták a Maroon 5 tagját családon belüli erőszak vádjával

A Los Angeles-i rendőrség letartóztatta a Maroon 5-ban basszusgitározó Mickey Maddent, írja a People magazin. A zenészt azóta 50 ezer dolláros (15 millió forint) óvadék fejében szabadon engedték. A lap információi szerint szeptemberben kell megjelennie a bíróságon.

A tárgyaláson az áldozatok részletesen beszámoltak róla, hogyan verte meg, fenyegette őket fegyverrel és nyomta víz alá a fejüket a rapper, miközben mindezt telefonjával fel is vette.

A 33 éves Anokye Észak-Londonban nőtt fel, de Bristonban élt, amikor letartóztatták. A Boy Better Know együttesben is szereplő zenész elismerte, hogy élvezte a nők terrorizálását, de azzal érvelt, hogy a partnerei beleegyezésével történtek ezek a „játszadozások”.

Vallomása során azonban belezavarodott, amikor azt firtatták, valóban mindig eleget tett-e a kérésnek, amikor áldozatai jelezték, hogy hagyja abba. A bűncselekményekről készült videófelvételek annyira megrázóak voltak, hogy a bemutatásuk előtt a tárgyalótermet kiürítették.

17 éves lány megerőszakolása miatt ismét bíróság elé állhat a börtönben lévő Harvey Weinstein

A Jane Doe néven beadott keresetben négy, ma már 70, 43, 38 és 35 éves nő követel kártérítést szexuális erőszak és zaklatás címén a bukott filmmogultól, valamint testvérétől, Bob Weinstein től, mondván utóbbi elősegítette, hogy annak idején Miramaxnál elhallgassák az ilyen eseteket, lehetővé téve a zaklatások folytatását, írja a .

Anokye-t egyhangú döntéssel 21 rendbeli erőszak, 5 rendbeli személyi szabadság megsértése, 2 rendbeli szexuális erőszak, valamint 2 rendbeli testi sértés miatt ítélték el. Áldozatai súlyos traumákról számoltak be, amelyeket a mai napig nem hevertek ki. Egyikük két és fél éven át küzdött rémálmokkal. Egy másik nő azt mondta, a sztár örökre tönkre tette az életét.

Csak magának köszönheti, hogy derékba tört karrierje

William Hart bíró 24 év letöltendő börtönbüntetést szabott ki Anokye-ra, további öt év feltételes szabadlábra helyezéssel. Az indoklásban a bíró szerint a férfi számára nem léteztek határok, nem érzett empátiát áldozataival, és az erőszakos perverzitásának függőjévé vált.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megértettem, hogy zenei karrierje a bűncselekmények elkövetése alatt szárnyalt, és hogy hatalmas sztár lehetett volna belőle. Saját maga fosztotta meg magát ettől a lehetőségtől, csak az ő hibája[/perfectpullquote]

– jegyezte meg a bíró.

„Rendkívül összetett ügy volt, amelyben elképesztő mennyiségű digitális dokumentumot kellett áttekintenünk. Az ügyészséget azonban az ilyen nehéz esetek sem rettenthetik meg” – nyilatkozta Jill MacNamara, a Királyi Ügyészség képviselője.

András hercegnek tanúskodnia kell az Jeffrey Epstein-ügyben

Miközben Harvey Weinstein ügye és a #Metoo mozgalom eseményei zajlottak, egy másik hírhedt szexuális ragadozó, Jeffrey Epstein tavaly nyáron rács mögé került. Az amerikai milliárdos néhány héttel bebörtönzése után, tavaly augusztusban öngyilkosságot követett el a cellájában. Az újabb bűnügy részleteit feltáró nyomozás a mai napig zajlik, bűnszövetkezetben kiskorúak prostitúcióra kényszerítése, emberkereskedelem és szexuális erőszak elkövetése szerepel a vádiratban.

Amerikában legutóbb a Fox News szexbotránya kavarta fel a közvéleményt. A közelmúltban megvádolták szexuális zaklatással továbbá a hiphop mogul Russel Simmonst, és French Montanát és Trey Songzt is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból