Soma Mamagésa a boltban látott meg egy nőt, aki több karton ásványvizet vásárolt, és tájékoztatta arról, hogy ez nem környezettudatos megoldás.

Soma Mamagésa a közösségi oldalán számolt be róla, hogy vásárlás közben egy bevásárlókocsiban három karton szénsavas vizet vett észre, így beszélgetésbe elegyedett a nővel, írja24.hu.

Nem bírtam megállni, kedvesen megszólítottam, és ennyit mondtam: látom, ön is nagyon szereti a szódát! Én magam is így vagyok ezzel, szeretem citrommal, vagy fröccsbe, szörpbe, de sokkal olcsóbban kijövök hosszú távon azzal, hogy vettem egy szóda csináló gépet.

“És így nem gyártok műanyagot sem a Földnek, amiről már köztudott, hogy iszonyú mennyiséget szemetelünk belőle” – magyarázta, majd azt is elárulta, hogy a nő azt válaszolta neki, hogy ez az utolsó alkalom, hogy ásványvizet vásárol.

Azt már mondani sem akartam (különben is csak bubis vizek voltak nála), hogy ugyanez a helyzet a mentes vizekkel is. CIKI (kartonszámra) venni az ásványvizet! CIKI. Aki nem akarja meginni a csapvizet, és nem áll módjában forrásvízért eljárni, az vegyen víz tisztító berendezést!

“Könyörgöm: ne gyártassunk, ne pazaroljunk több műanyagot! Nem csak ciki, felelőtlen” – jelentette ki.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet