Ha érdekelnek a magyar betyárhistóriák, és képben vagy a puszták világának brutalitásával, akkor nem szabad kihagynod Cserna-Szabó András Sömmi című játékát, amelyet a K2 Színház visz színpadra.

Ha szeretted a Móricz-novellák kendőzetlen, olykor groteszk világát, akkor a Sömmi is a te ízlésednek fog kedvezni. A nagyvárosi füleknek néhol cifra, ám annál sűrűbb és szebb magyar nyelvjárásokat alkalmazva ismerhetjük meg a 19. századi Magyarországot, külön kiemelve a pandúrok viaskodását, agyafúrt cselszövéseit. Nem csak a védteleneket akarták ők kifosztani, hanem egymást is, nem ritkán életeket is követelve.

A szemünk láttára kerül a pusztai világ hierarchiájának csúcsára Rózsa Sándor, akit később csak Gazdaként hívnak. A magyar westernre, és gengszterkorzóra emlékeztető előadás nem szűkölködik őszinteségben, és vérben sem, ez által közelebb kerülhetünk a történelemkönyvekből kimaradt eseményekhez, és az akkori politikához is.

A következő előadásra március 24-én kerül sor a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A darabot Hegymegi Máté rendezte, a szerepeket Boros Anna, Borsányi Dániel, Domokos Zsolt, Horváth Szabolcs, Mészáros Martin, Piti Emőke, és Viktor Balázs alakítják.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. március 24. – 19 óra

Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Budapest

Jegyár: 2. 500 HUF

Jegyelővétel: ITT

Címlapfotó: Told Miklós

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk