Lemaradtál a Son Lux márciusi koncertjéről? Bepótolhatod

A Son Lux márciusi koncertjére már több mint egy hónappal korábban elkeltek a jegyek. Így most örülhet az, aki kimaradt és duplázhatnak azok is, akik ott voltak: a Son Lux október 8-án hozza el a Brighter Wounds csodálatos dalait az Akvárium Klubba.

A Ryan Lott zeneszerző zseni és társai, Rafiq Bhatia és Ian Chang által alkotott zenekar muzsikája egészen megfoghatatlan: filmzeneként kúszik a bőröd alá. A post-rock és az elektronikus pop széles skáláján nyúlik végig és az intim és „szélesvásznú” érzéseket is képes hangokra lefordítani.

A Son Lux eredetileg Ryan Lott szólóprojektjét fedte és sokat elmond a zenekar filmszerű világáról, hogy Lott több film és reklám zenéjéért is felelt.

Szerzeményei ismerősek lehetnek a Disappearance of Eleanor Rigby és a Paper Towns című filmekből, míg legismertebb slágerüket, az Easy-t Lorde is feldolgozta, de egy monumentális előadáson Woodkiddel is előadták.

A Laterns album turnéja során érett a mostani felállás igazi zenekarrá és váltak alkotótársakká.

Son Lux – All Directions (Official Video)

Son Lux * All Directions Directed by Nathan Johnson Story and concept by Nathan, Marke, and Zachary Johnson Produced by Ashim Ahuja Father * Tom Cullen Mothe…

A zenekar év elején jelentette meg a Brighter Wounds albumát, ami témájában szintén az egészen személyestől halad a monumentális pillanatokig.

Lott a lemezírás közben egyaránt megtapasztalta a legnagyobb örömöt, a felelősség édes terhét és a legmélyebb fájdalmat is, hiszen ekkoriban vált apává és hunyt el egy közeli barátja rákban.

A Brighter Wounds dalaiban így egyaránt megszólal a sötétség, a veszteség fájdalma, a jövőben pedig kéz a kézben jár a szorongás és a remény. A lemez egyik csúcspontja, az All Directions, aminek költői kisfilmjét Ábrahám története ihlette.

Son Lux / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

A Son Lux álomszerű világával most hozzánk is visszatér, október 8-án, ezúttal az Akvárium NagyHalljába csíphetjük el őket.

#web | #facebook | #twitter | #instagram | #tumblr | #spotify

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. október 19., 19 óra

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest

Jegyár: 5. 700 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból