Telt házas koncertje után ismét Budapesten a Son Lux

A Son Lux márciusi koncertjére már több mint egy hónappal korábban elkeltek a jegyek. Így most örülhet az, aki kimaradt és duplázhatnak azok is, akik ott voltak. A Son Lux októberben elhozza a Brighter Wounds csodálatos dalait az Akvárium Klubba.

A Ryan Lott zeneszerző zseni és társai, Rafiq Bhatia és Ian Chang által alkotott zenekar muzsikája egészen megfoghatatlan: filmzeneként kúszik a bőröd alá. A post-rock és az elektronikus pop széles skáláján nyúlik végig és az intim és „szélesvásznú” érzéseket is képes hangokra lefordítani.

A Son Lux eredetileg Ryan Lott szólóprojektjét fedte. Sokat elmond a zenekar filmszerű világáról, hogy Lott több film és reklám zenéjéért is felelt.

Slwebsite
Son Lux / Fotó: Ryan Lott

Szerzeményei ismerősek lehetnek az Egy szerelem története: a nő és a Papírvárosok című filmekből. Legismertebb slágerüket, az Easy-t Lorde is feldolgozta, de egy monumentális előadáson Woodkiddel is előadták. A Laterns című album turnéja során érett a mostani felállás igazi zenekarrá és váltak alkotótársakká.

A zenekar év elején jelentette meg a Brighter Wounds albumát, ami témájában szintén az egészen személyestől halad a monumentális pillanatokig.

Lott a lemezírás közben egyaránt megtapasztalta a legnagyobb örömöt, a felelősség édes terhét és a legmélyebb fájdalmat is, hiszen ekkoriban vált apává és hunyt el egy közeli barátja rákban. A Brighter Wounds dalaiban így egyaránt megszólal a sötétség, a veszteség fájdalma, a jövőben pedig kéz a kézben jár a szorongás és a remény. A lemez egyik csúcspontja, az All Directions, aminek költői kisfilmjét Ábrahám története ihlette.

Son Lux – All Directions (Official Video)

Son Lux * All Directions Directed by Nathan Johnson Story and concept by Nathan, Marke, and Zachary Johnson Produced by Ashim Ahuja Father * Tom Cullen Mothe…

A Brighter Wounds mellé pedig most egy, az albumot kiteljesítő kislemezt, a Yesterday’s Wake-et is kiadták. A most megjelent négyszámos EP a Brighter Wounds témáit „visszhangozza”. A zenekar ugyanis szereti több szögből megvizsgálni a dalait és másként prezentálni azokat. Így történt ez a Brighter Wounds egyes elemeivel is, a vadonatúj Delivery mellett például az All Directions egyből két külön variánst is kapott

A Son Lux álomszerű világával most hozzánk is visszatér, október 8-án, ezúttal az Akvárium NagyHalljába csíphetjük el őket.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. október 8. 19:00

Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall, Budapest

Jegyár: Elővételben: 5.700 HUF, helyszínen: 6.500 HUF. 

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból