Sophia Begg ausztrál influenszer jótékonykodásból 50 BigMacet vásárolt hajléktalanok számára, és erről videót is készített. Aztán jól lehordták érte.

A Big Mac-kel két szervezetnek segített egyszerre

Sophia Begg TikTok-videójáról a 24.hu is írt, amiben az influenszer azt mutatta be, hogy BigMaceket vásárolt hajléktalanok számára. A videóban a számlát is bemutatta, 50 darab hamburgert osztott szét a rászorulók között, 75 ezer forintnak megfelelő összeget költött az akcióra.

Begg azért a McDonald’s hamburgereit választotta, mert a gyorsétterem McHappy Day idején a McDonald’s minden BigMac árából két ausztrál dollárt (kb. 467 forintot) rászoruló gyerekeinek ajánlja fel. Így nem csak magukkal a szendvicsekkel segített, de az étteremhez befolyt összeg egy részét is jótékony célokra használják.

Sophia Begg nem értette a kritikákat, hiszen gyerekkora óta jótékonykodik

Bár volt, aki dicsérte a lány nagylelkűségét, a 17 éves lányt sokan azzal vádolták, hogy az egészet csak új követők reményében csinálta. Volt, aki azt kifogásolta, hogy a lány a számlát mutogatta a videóban, más úgy gondolta, jobb lett volna, ha egyszerűen az összeget egyben átadja egy szervezetnek.

TikTok

No Description

Sophia reagált a vádakra, kiemelve, azért nem az egyösszegű felajánlást választotta, mert így egyszerre két szervezetnek tudott segíteni. Emellett azt mondta, nem érti, miért kritizálják, hiszen már kiskora óta segít a rászorulóknak. Elmondása szerint hatévesen egy jótékonysági műsor miatt leborotválta a haját, minden héten ajánlott fel ételt és tejet, illetve a ruháit is gyakran eladja, és a befolyt összeget rászorulóknak adja.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet