Sophia, a robot a Westworld sztárjával, Evan Rachel Wooddal közösen hódítja meg a mozivásznakat

Sophia, az emberszabású mesterséges intelligencia a SophiaWorld című rövidfilmben vállalt szerepet a WestWorld sztárjával, írja a Dazeddigital.

A Hanson Robotics által készített Sophia arca sokak számára lehet már ismerős, hiszen számos tévéműsorban rebegtette meg szempilláit. YouTube-videókban adott interjúkat és Alexander Wang divattervező munkáit az első sorból élvezhette.

sophia sophiaworld
Sophia, a robot rövidfilmben szerepel / Fotó: Global News

Hamarosan Hollywoodot is meghódítja Sophia, hiszen bejelentette, hogy szerepelni fog a SophiaWorld című rövidfilmben. Az alkotásban színésznőtársa a Westworld-sorozatból ismert Evan Rachel Wood lesz.

Sophie the Robot a világ első, állampolgársággal rendelkező robotja / ContextUs

Megtisztelve és büszkének érzem magam ettől az egyedülálló kitüntetéstől – mondta a tömegnek. Történelmi jelentőségű az első robotnak lenni a világon, akinek állampolgárságot adtak, hogy a mesterséges intelligencia segítségével az emberek egy jobb életet élhessenek. Élő interjúban válaszolván a feltett kérdésekre, Sophiát megkérdezték, hogy mennyire gondolja a robotokat öntudatosnak?

A történet szerint a világ leghíresebb TV-s robotja, Evan Rachel Wood és a leghíresebb valódi humanoidja, Sophia lehetőséget kapnak, hogy találkozzanak személyesen a NY hotel bárjában, de a találkozó sokkal több lesz, mint elsőre látszik.

evan rachel wood westworld
Evan Rachel Wood a WestWorld egyik jelenetében / Fotó: The Mary Sue

A rövidfilm előzetese szerint az alkotás nem csak a logójával, hanem a karakterek stílusával is idézi a Westworld-sorozatot. A SophiaWorld permierje szeptember 4-én lesz a futurism.com oldalon.

No Title

The maze continues…@futurism #SophiaWorld pic.twitter.com/SKOI2XlGs8

Kis lépés ez Sophia számára, de hatalmas ugrás a mesterséges intelligenciának.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból