Nézem Film Sorozat készül a legendás Forma-1 versenyzőről, Ayrton Sennáról

Sorozat készül a legendás Forma-1 versenyzőről, Ayrton Sennáról

Promóció

A fiatalon elhunyt brazil pilóta nem csak hazájában, hanem az egész világon rendkívül népszerű. A sorozat hitelességét Ayrton Senna családja garantálja.

A Senna-család is részt vesz a munkálatokban

Promóció
- Advertisement -

A Netflix nyolcrészes tévésorozatot készít a brazil legenda, Ayrton Senna da Silva (1960-1994) háromszoros Forma-1 világbajnok  élete alapján, írja a Variety. A sorozatból megismerhetjük Senna személyiségét és családi kapcsolatait is. A történet az autóversenyző pályafutásának elején kezdődik, amikor a pilóta Angliába költözött, és az imolai pályán, a San Marinó-i Nagydíjon történt balesettel végződik, amelyben mindössze 34 évesen életét vesztette.

Ayrton Senna / Fotó: Getty Images

A sorozat producere a brazil Gullane, amely a Hitszegőket is készítette a csatorna számára. A Netflix-nek a Senna-családot is sikerült megnyernie a közreműködéshez. A több országot érintő forgatási helyszínek közül minden bizonnyal az egyik legizgalmasabbnak Senna São Paulo-i szülőháza ígérkezik. A rokonoknak köszönhetően korábban sosem látott részletességgel láthatjuk majd, hol nőtt fel a bajnok.

A felnőttek hazug élete regényből Netflix-sorozat készül

A streamingszolgáltató a Fandango olasz produkciós céggel társult a regény adaptálására. Az Olaszországban tavaly novemberben megjelent könyv megfilmesítésének jogát a Netflix szerezte meg. A kötetet azóta számos nyelvre lefordították, de a koronavírus-járvány miatt ezek kiadása szeptemberre tolódott el. A Park Könyvkiadó gondozásában megjelenő magyar fordítás is akkor várható.

Senna nővére, Viviane Senna elmondta, hogy a sorozat úgy mutatja majd be a pilótát, ahogy nagyon kevesek ismerték. A Senna-család szeretne egyedülálló alkotást létrehozni, ehhez pedig az egész világon jelen lévő Netflix méltó partner számukra.

A mai napig Brazília hősének számít

Senna az a fajta bajnok, akire szükségünk van. Egy fiatal férfi, aki harcolt az álmaiért és számos akadályt legyőzött, hogy képviselhesse hazáját. Senna a mai napig képes összehozni Brazíliát” – nyilatkozták a producerek, Fabiano és Caio Gullane.

Senna São Paulóból indult és meghódította a világot. Megtiszteltetés, hogy a mi segítségünkkel jut el története a rajongókhoz világszerte. Ayrton Senna hagyatéka generációkon és határokon átível. Büszkék vagyunk arra, hogy a Netflix a sportolón túl az embert is megmutatja, és a sorozat több mint 190 országban juthat el előfizetőinkhez

– tette hozzá Maria Angela de Jesus, a brazíliai Netflix saját gyártású nemzetközi produkcióiért felelős igazgatója.

A koronavírus-járvány miatt a Netflixen irdatlan időt töltünk

Az adatok azért különösen érdekesek, mert a mérésben már a koronavírus-járvány terjedése miatt a világ számos országában elrendelt iskolabezárások időszaka is szerepel. A YouTube-on ugyanebben az időszakban 110 millió dollárt költöttek a felhasználók, ami a legmagasabb ilyen bevételt jelenti globálisan a streamingszolgáltatók között – derül ki az Apptopia és a Braze elemzőcégek által kedden közzétett adatokból.

A sorozatot angol és brazíliai portugál nyelven forgatják, a bemutatóig előre láthatóan 2022-ig kell várni.

Tribute Ayrton Senna

The magic driver Ayrton Senna Da Silva, the most talented driver in the history of F1 and Motorsport.

A Netflix a Senna-családon kívül az Obama-házaspárral is együttműködik, nemrég pedig Harry és Meghan Markle szerződött le velük sorozatok gyártására. A csatornának ugyanakkor nem teljesen felhőtlen a kapcsolata Brazíliával. Idén év elején bírósági ítélet kötelezte a Netflixet, hogy távolítsák el programjukból a Krisztus első megkísértése című filmet a hithű katolikus brazilok felháborodása nyomán.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3