Követem Élet + Stílus Borsos árat fizethetnek, akik a Spanyol-lépcsőn pihennek meg

Borsos árat fizethetnek, akik a Spanyol-lépcsőn pihennek meg

Promóció

Itt a nyár, a kánikula, egyesek a Balaton felé veszik az irányt, a bátrabbak pedig bejárják Rómát a 40 fokban is. Egyrészt le a kalappal előttük, másrészt vigyázzanak, hova ülnek! A Spanyol-lépcsőre egyáltalán ne, mert a pénzük bánja!

Promóció

Ha valaki Rómába utazik, a fontos nevezetességek közé mindenképpen vegye fel a Spanyol-lépcsőt! Audrey Hepburn is egykor ezeken a köveken forgatta a Római vakációt, illetve tényleg meseszép látványt nyújt, főleg, ha nem folynak építkezések a tetején. Olaszország azonban mindig is szigorú volt a turistákkal.

Ugyanis a több évszázados műkincsek, amelyek Olaszország-szerte megtalálhatóak, igen érzékenyek az idő múlására.

Emellett azt sem árt tudni, néhány odalátogató nem minden esetben tartja tiszteletben, hogy hiába van valami az utcán, arra nem feltétlenül kell ráülni, -feküdni, a többi egyéb dolgot pedig hagyjuk is.

Ritka pillanatok egyike: üres / Fotó: Romewise

Nemrég a Spanyol-lépcső közelében a hatóságok elkezdték sípszóval elüldözni a lépcsőre ülő embereket. Ezzel próbálják megvédeni a lépcsőt a rongálástól. Ugyanis az utóbbi időben kénytelenek voltak felvenni a büntetendők listájára azokat, akik étellel összekoszolják, a bőröndjükkel megsértik a műemlékeket, vagy beleugrálnak a szökőkutakba. A Spanyol-lépcső esetében azok, akik ráülnek, 280 dollárt (kb. 81 000 Ft) kell fizetniük, azoknak pedig, akik össze is koszolják, esetleg megsértik, 450 dollárt (kb. 130 000 Ft). A római rendőrség eddig nem jelentett esetet.

Műemlékek, ahogy még nem láttad őket fotókon – ContextUs

Tudjuk, a köztereken felállított szobroknak az egyik funkciója a megemlékezés egy-egy fontos eseményről, kiemelt személyről. Ám vicces alapanyag lehet a turistáknak is. Bizonyítjuk állításunkat 19 képen keresztül, milyen kreatív is lehet egy-egy külföldi.

Egyesek szerint, a szabály túl szigorú, főleg, ha idősekről van szó. David Sermonata, a Piazza di Spagna Trinitá dei Monti Association elnöke másképp gondolja. A New York Times magazinnak elmondta, hogy a Metropolitan Múzeumban sem lehet szemetelnie az embereknek. Ők is ugyanezt várják el azoktól, akik Rómába látogatnak. Mindenesetre jobb észben tartani, hogy Olaszországban szigorúan büntetik, ha a műemlékeket valaki rongálja, esetleg kényelmi alkalmatosságnak használja őket.

ForrásArtsy
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3