Mint korábban megírtuk, Spike Lee BlacKkKlansman című filmjét is vetítették Cannes-ban. Lars von Trier újabb agymenésével ellentétben, a közönség nagyon jól fogadta: álló ovációval ünnepelték.

A BlacKkKsman a ’70-es években játszódó szatirikus komédia, ami Ron Stallsworth igaz történetén alapul. Ő volt az első afro-amerikai rendőrnyomozó, aki a Colorado Springs-i egységnél szolgált. Stallsworth-nak sikerült beépülnie a helyi Ku-Klux-Klan korrupt, rasszista rendszerébe, egyik más rendőrtársával együtt, aki történetesen zsidó.

Az alkotók a fehér felsőbbrendűséget célozták meg a bűnügyi vígjátékban. 

A két főszereplő John David Washington és Adam Driver. 

Spike Lee Jordan Peele And John David Washington Split
Spike Lee (B), Jordan Peele (K) És John David Washington (J) / Fotó: Getty Images

A producer pedig az a Jordan Peele, aki nagyot ment a szintén rasszista témával foglalkozó hideglelős horrorral, a Get out, magyarul Tűnj el! című filmmel.

A trailerben egyszer csak elhangzik Trump szlogene, az  “America First!”. Nem véletlenül.

A rendezőnek ugyanis tele lett a hócipője az elnöknek a charlottesville-i incidens után tanúsított magatartásával, amiért nem ítélte el a rasszista indíttatású támadás elkövetőit. Spike Lee a Blackkklansman sajtótájékoztatóját arra használta, hogy meglehetősen vehemens módon, itt nem idézett trágár kifejezések közepette kirohanjon az elnök ellen.

Mutatjuk a trailert:

BLACKkKLANSMAN – Official Trailer [HD] – In Theaters August 10

A Spike Lee joint. From producer Jordan Peele. Based on some fo’ real, fo’ real sh*t. Watch the #BlacKkKlansman trailer now – in theaters August 10. https://…

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk