Spike Lee először kiállt Woody Allen mellett, majd másnap belátta, tévedett

Új filmjének, a Da 5 Bloods premierjének napján adott interjúban szóba került Spike Lee barátja, Woody Allen is. Másnap a Twitteren keresztül ismerte be, nem volt igaza.

Elítélte a Woody Allen elleni lejárató kampányt

Miután Spike LeeScarlett Johanssonhoz hasonlóan – előző nap még támogatásáról biztosította Woody Allent és bírálta azokat, akik nem engednék szóhoz jutni életrajzi könyvén keresztül a híres rendezőt, másnap Lee meggondolta magát és belátta, hogy bizonyos dolgok nem megbocsájthatók.

spike lee
Spike Lee / Fotó: Jamie Simonds/Bafta/Rex/Shutterstock

A hír szerint június 12-én, pénteken Lee interjút adott egy New York-i rádiónak, amelyben Allent igen kiváló filmes szakembernek nevezte és kiállt mellette, írja a The Guardian.

Woody Allen szerint Timothée Chalamet saját Oscar-esélyének növelése miatt vádolta őt

Március 23-án jelenet meg Woody Allen új memoárja, az Apropos of Nothing. A rendező a karrierjét, feleségével, Soon-Yi Previn-nel való kapcsolatát és exéhez, Mia Farrow-hoz kötődő új vádakat tár fel a könyvben, írja a . Állítja, hogy Farrow megszállottja volt közös gyereküknek, Ronan Farrow-nak. Ronan Farrow egyike volt azok újságíróknak, akik kirobbantották a Weinstein-botrányt.

„Az, hogy nem engedték szóhoz jutni és ezzel el akarják lehetetleníteni, nem csak Woody-ról szól. Úgy gondolom, ha majd visszatekintünk, látni fogjuk, hogy nem lehet csak így tudomást sem venni valakiről, mintha sosem létezett volna. Allen a barátom” – nyilatkozta a rádiónak Lee 85 éves kollégájáról.

Allent volt felesége, Mia Farrow örökbefogadott lányuk, Dylan Farrow szexuális zaklatásával vádolta meg. Az eset még a ’90-es évek elején történt, a lány hétéves kora körül. Allen tagadta a vádakat, és bíróságon sem mondták ki a bűnösségét.

Idén március végén jelent meg az Oscar-díjas rendező és forgatókönyvíró önéletrajzi könyve, amely körüli botrányról több cikkben is beszámoltunk. Az eredeti kiadó, a Hachette, Allen fia és az alkalmazottak tiltakozását látva végül lemondott a jogokról, és végül az Arcade Publishing vállalta a megjelentetését. Sajtóhírek szerint szeptember vége felé magyarul is olvasható lesz a rendező memoárkötete.

Elítélte az erőszakot

Az interjúban elhangzottakért Spike Lee szombaton a Twitteren kért bocsánatot.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem volt igazam. Nem tűrök semmiféle szexuális zaklatást, visszaélést vagy erőszakot. Az erőszak komoly károkat szül, ami felett nem hunyhatunk szemet[/perfectpullquote]

– írta Lee a bejegyzésében.

Woody Allen és az Amazon peren kívül egyeztek meg

A 83 éves rendező azért perelte be az Amazont, és követelt tőle több mint 68 millió dolláros (19 milliárd forint) kártérítést, mert szerződésük ellenére a stúdió nem forgalmazta az A Rainy Day in New York című filmjét. A szerződést négy filmre kötötték 2017-ben, de a cég tavaly júniusban egyoldalúan felmondta azt, Woody Allen keresete szerint az ellene szóló zaklatási vádak miatt.

Spike Lee legutóbbi filmjét éppen június 12-én mutatta be a Netflix. A Da 5 Bloods négy fekete vietnámi veteránról szól, akik visszatérnek egykori bevetésük helyszínére. A bemutató kapcsán Lee a The Guardian által szervezett videóchatben válaszolt művészkollégái és a lap olvasóinak kérdéseire, ezúttal elsősorban a Black Lives Matter mozgalomról. A legizgalmasabb kérdéseket és válaszokat mi is szemléztük.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból