Spórolni sosem egyszerű, vannak olyan szabályok, amiknek bevezetésével könnyebb lehet több pénzt félretenni.

A Bright Side összeállított egy listát néhány szabállyal, amik megkönnyítik a megtakarítást. 

1. A 24 órás szabály

Sporolasi.szabalyok.penzugyek
A milliomosok a 24 órás szabályra esküsznek, ami abból áll, hogy adunk egy napot magunknak, mielőtt elhatároznánk, hogy költünk valamire. Az impulzív vásárlások érzelmi okokból történnek, és gyakran szükségtelenek. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy csak akarod, vagy szükséged van az adott dologra.

Olyan szolgáltatásokba fektesd be a pénzed, amivel időt spórolsz

Sporolasi.szabalyok.penzugyek.2
A Business Insider szerint a gazdagok nem riadnak vissza attól, hogy olyan szolgáltatásokkal spóroljanak, amelyek megspórolhatják az időnket és az energiánkat. A költekezés helyett a befektetésre összpontosítanak. Élelmiszer házhozszállítása, mosodai szolgáltatások igénybevétele vagy egy viszonylag drága hely bérlése, hogy közelebb maradj a munkahelyedhez, sok minőségi időt jelenthet az életedben. Ezek a dolgok többe kerülhetnek, de elegendő időt adnak arra, hogy megtedd azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek.

Előbb számlázz, utána pihenj

Sporolasi.szabalyok.penzugyek.3
A pénzügyekben jártas emberek arra a szabályra esküsznek, hogy fix költségeket már az első napon automatizált rendszereken keresztül fizetik, így világos rálátásuk van arra, hogyan költsék el pénzük maradékát.

Vezess be „költésmentes” napokat vagy hétvégéket

Sporolasi.szabalyok.penzugyek.5
Azok az emberek, akik jól tudnak spórolni, jól tudják kontrollálni a felesleges költekezési vágyukat. Próbálj meg minden héten vagy hétvégén egy „költésmentes” napot bevezetni, és tartsd is be.

Inkább javítsd meg a dolgokat, mint hogy kidobnád őket

Sporolasi.szabalyok.penzugyek.4
Míg a gazdagok szeretnek befektetni, az utolsó leheletükig hisznek abban, hogy elkötelezzék magukat vásárlásaik mellett. A gépeket és kütyüket megjavítják, ha elromlanak, mielőtt a szemétbe tennék őket. Ezzel nem csak pénzt spórolhatsz, de a környezetet is óvod vele.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.