Adunk 10 spórolási tippet, amik megkönnyítik az életed

A Bright Side összegyűjtött néhány olyan tételt, amellyel kisebb-nagyobb összegeket lehet megtakarítani. Mutatjük a 10 spórolási tippet, amik meghekkelik, így megkönnyíti az életed!

Legyél pénzügyileg is tudatosabb!

Spórolási Tippek A Háztartásban
Ez Esetben Ne Leonardo Dicaprióról Végy Példát, Ha Spórolási Tippekre Van Szükséged! / Fotó: Részlet A Wall Street Farkasa Filmből / Paramount Pictures

Vannak emberek, akik ügyes trükkökkel takarékosan élnek és vannak, akik eszement módon szórják a pénzt és csodálkoznak, hogy hó végén üres a zsebük.

Ha úgy véled, inkább az utóbbi kategóriába tartozol, ne ess kétségbe: változtathatsz a pénzügyi helyzeteden, ha okosan költesz és többet teszel félre. Ahogy a mondás is tartja: sok kicsi sokra megy. Nem arra buzdítunk, hogy ne élvezd az életet, hanem, hogy vedd észre, hol folyhat el a pénzed.

Lapozz a következő oldalra a tippekért!

Éttermek? Csak vészhelyzetben!

Étterem A Wall Street Farkasa Dicaprio

© The Wolf Of The Wall Street / Paramount Pictures

Ha gyakran jársz étterembe, lehet, hogy érdemes lenne meggondolni ezt a döntésedet. Különösen az esti étkezések árai tudnak elszállni a vendéglátóhelyeken. Tehát, ha otthon már van készen ennivalód, vagy te is tudsz főzni, akkor felesleges étterembe menni, hacsak nem vészhelyzet áll fenn vagy különleges alkalom megünnepléséről van szó.

A streaming-előfizetés felesleges

Netflix Tévé Streaming
© Freestocks.org / Unsplash

A prémium szolgáltatásokra történő előfizetés a Spotify vagy a Youtube esetében annyit jelent, hogy reklámok nélkül élvezheted a tartalmakat. Ha nagyon számít a pénz, akkor valószínűleg nem nehéz elviselni egy-két hirdetést a zenék között. A szolgáltatóknak persze  szükségük van bevételre a működésükhöz, de nem éri meg pénzt kiadni rájuk.

Tényleg lottózni akarsz?

Lottó Szelvény
© Lottery Ticket / Warner Bros. Pictures

A lottózás csak pénzlehúzás. Néha persze lehet próbálkozni, hiszen soha nem lehet tudni, hátha épp te viszed el a főnyereményt. De mivel ennek vajmi kevés az esélye, inkább ne pazarold a nehezen megkeresett pénzedet egy papírfecnire.

Csak semmi dőzsölés a nyaralás alatt!

Wall Street Farkasa Medence Nyaralás
© The Wolf Of The Wall Street / Paramount Pictures

Nem szeretnénk illúziórombolóak lenni, de nagyobb pénzösszeg kiadása nélkül is fel lehet fedezni a világot. Először is, soha ne foglald le az első szállást, amit találsz! Keress inkább olyanokat, amelyek kedvezőbb ajánlatokat kínálnak! Gyűjtsd az utazással kapcsolatos akciós pontokat, menj kevésbé felkapott helyekre, szállj meg Airbnb-ben vagy ifjúsági szállásokon!

Ne vásárolj leértékelésen, akciósan!

Akciós Vásárlás 1
Black Friday / Fotó: Loren Elliott / Reuters

Vagyis csak akkor vásárolj, ha valóban nagyon nagy szükséged van az adott termékre. Sokan csak azért megvesznek valamit, mert féláron van, aztán rájönnek, hogy egyáltalán nincs is rá szükségük. Mindez kidobott pénz.

Edzőterem helyett eddz otthon!

Edzőterem Gyúrás
© Don Jon / Relativity Media

Ha valaki nagyon akar mozogni, akkor otthon vagy a szabadban is tud edzeni. Ha csak menőzni, társasági életet élni és a legdrágább technikai edzéscuccodban szelfit készíteni jársz a puccos terembe, azért nem érdemes havi több ezerért bérletet venni. Az otthoni edzéshez azonban néhány sporteszközre szükséged lehet. De ha valóban motivál a sportban a társaság és a jó edző, akkor inkább más tételeken spórolj!

Szokj le az impulzusvásárlásról!

Impulzusvásárlás Stranger Things
© Stranger Things / Netflix

Vannak emberek, akik imádják szórni a pénzt olyan dolgokra, amikre nincs is szükségük és nem is igazán vágytak rájuk. Számtalan olyan manipulációs technika létezik, amelyekkel rávesznek arra, hogy megvegyél olyan termékeket is, amelyet nem is igazán akartál.

Mennyire vagy öltözködésmániás? Ha 5-ből 3 igaz rád, extrém eset vagy!

Mennyire vagy öltözködésmániás? A legtöbb mániás tevékenységet könnyű kiszúrni, hiszen szembeötlő mellékhatásokkal járnak, de a divatmániával sokan ellavíroznak anélkül, hogy bárki észrevenné, hogy már komoly a helyzet. Órákat töltesz a tükör előtt különböző outfiteket próbálva? Állandóan a tökéletes ruhán jár az eszed? Ismerőseid sosem látnak kétszer ugyanabban az öltözetben?

Tanulmányok szerint ezek a kiadások az impulzusvásárlók bűnös élvezetei. Ha te is ilyen vagy, tudatosítsd magadban, hogy ezek a vásárlások csak nagyon rövid ideig okoznak örömöt, ellenben súlyos összegektől szabadítanak meg.

Hagyj fel az egyszer használatos tárgyakkal

Szívószál
Alap / Fotó: Reuters / Darren Staples

A klímakatasztrófa kellős közepén talán ezt már mondanunk sem kellene, annyira alap, hogy nem termelünk felesleges szemetet. Ráadásul anyagilag sem éri meg ilyen termékeket vásárolni. Mindig törekedj arra, hogy többször használható, és minél tartósabb, minőségi termékeket vásárolj – még akkor is, ha ez egy azonnali nagyobb kiadással jár, de hosszú távon biztosan jobban fogsz járni.

Nem kell mindig a legutolsó fejlesztésű kütyü!

It Crowd Kütyü
It Crowd / Fotó: Nbc

Itt aztán tényleg vagyonokat lehet költeni, ha nem fogjuk vissza magunkat. Megvan, milyen sorok kígyóznak az üzletek előtt, amikor megjelenik a legújabb iPhone? Ha még a régi kütyüd tökéletesen üzemel, minek vennél másikat? A gyártócégek épp arra utaznak, hogy évente piacra dobjanak egy-egy új darabot a szériából, miközben szinte alig különbözik az előzőtől.

A régi mindig jobb, főleg a pénztárcádnak!

Könyv Olvasás Mad Man
© Mad Men / Lionsgate Entertainment

Dehogy akarunk lebeszélni az olvasásról! Csak arra hívnánk fel a figyelmet, hogy az új könyvek mindig drágábbak. Könyvmolyként kiválóan lehet spórolni e-könyvek vásárlásával. Ha azonban klasszikus könyvélményre vágysz, akkor lehet használt könyveket találni a neten vagy antikváriumokban, a könyvtárakban pedig hozzá lehet jutni a legújabb kötetekhez is. Ha időben visszaviszed a könyveket, akkor tényleg szinte ingyen van!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk