Megújulhat a Spotify, podcast-előfizetésen gondolkodnak

Noha az Apple applikációin már fellelhető ez a szolgáltatás, a magyar felhasználók körében nem annyira népszerű. A Spotify, ha meglépi a podcast-előfizetést, nagyot léphet előre.

2020 a podcast éve

A karantén és a bezártság miatt az internet-felhasználók új tartalmakat kezdtek keresgélni az interneten. Már nem voltak nekik elegek a jól bevált online magazinok és vlogok, valami többre vágytak. Emiatt fordulhat elő, hogy 2020 igazai fellendülést hozott a podcastok világában, egyre több műsor készül hétről-hétre. Korábban készítettünk interjút a magyar podcast-műsorok egyik üstökösnek mondható kezdeményezésének, a Venus Projektnek két vezetőjével is.

Spotify Podcast Elofizetes Podcast Gyujto Scaled
/ Fotó: Spotify

Először is érdemes tisztázni, hogy mi is az a podcast.

A podcast egy olyan hanganyag, amit készítője az interneten tesz közzé. Olyan rádióadás-szerű tartalom, amely feltöltést követően online érhető el.

Minden egy helyen

Az Apple-telefonokon már külön applikáción érhetőek el ezek a tartalmak, viszont a magyar gyártók közül még kevesen pakolják fel még ide az anyagokat. Sokan a SounCloudot, valamint egyéb platformokat használnak. Azonban eljött az ideje, hogy ezek mind egy helyen legyenek megtalálhatók.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A Spotify éppen ezért előfizetéses rendszerben – akár csak egy Netflix-fiók – szeretné ezeket a tartalmakat értékesíteni.

Nemrég a felhasználókat kérdezték meg arról, hogy érdekelné-e őket egy ilyen csomag, aminél a legolcsóbb konsktrukció 3 dollár (~900 forint) lenne, és hozzáférést biztosítana exkluzív interjúkhoz, új epizódokhoz, de ebben még reklámok is lennének. A drágább változat 8 dollárba (~2400 forintba) kerülne, és reklámmentesség mellett, extra minőségi tartalmakat ígérnek. Érdekesség, hogy egyik csomag sem foglalná magába a zenehallgatást

– írja a Digital Hungary.

Egyébként egy hazai weboldal is készül, amely a magyar podcastokat gyűjti egy helyre, azonban azt ingyenes osztja meg a hallgatókkal. A Podcast Gyűjtő várhatóan december második felében indul, és új korszakot nyithat a hang-tartalmak világában. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból