A Spotify zenelejátszó alkalmazás új opcióval állt elő. Az oldalon a kedvenc előadóinknak adhatunk némi “borravalót” vagy szervezeteknek adományozhatunk. 

Adományozás a zeneiparnak

A Spotify streamingszolgáltató alkalmazás lehetőséget biztosít az előadók és zenekarok számára, hogy pénzt gyűjtsenek a rajongóiktól. A befolyt összeget saját célra is felhasználhatják, a turnékból kimaradó társaiknak adományozhatják tovább vagy egy szervezet számára is odaadhatják, írja a BBC. 

Spotify Adomanyozas
Már A Spotify-On Is Lehetőségünk Van Az Adományozásra / Fotó: Getty Images

Ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy a profiloldalukon feltüntetik az Artist Fundraising Pick menüpontot, ami automatikusan egy oldalra irányítja a látogatókat, ahol lehetőség adódik a pénzbeli utalásra. A Spotify eredeti célja ezzel az új funkcióval a karanténban ragadó zenészek anyagi támogatása volt. 

Rengetegen érintve

Noha a Spotify ötlete igazán nagylelkű, kreatív és a korábbiakban erre még nem volt példa, a funkció ennek következtében nem teljesen kidolgozott. Jelenleg az első verziója elérhető. A fejlesztők mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a lehetőség gördülékenyen segíthesse a rászoruló zenekarokat és előadókat. 

Hogy került a Spotify gyerekeknek szóló playlistjébe a horrorfilm hirdetése?

Pennywise, az Az gyilkos bohóca félelemkeltő zene alatt beszél és nevet a horrorfilm bemutatóját hirdető reklámspotban. Az Az – Második fejezet című horrorfilm vetítése 2019. szeptember elején kezdődött a mozikban, és előtte, augusztusban kerültek a Spotify-ra az ominózus hirdetési hanganyagok. A film zenéjét gyermekeknek nem ajánlottnak minősítették, írja a .

Marshmello az elsők között volt, aki a havi 33 millió rajongóját buzdította az opció kihasználására és az adományozásra. A befolyt összeg végül a Musicares alapítványt illette, ami a jelenleg munka nélkül maradó zenészeket támogatja. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Rengetegen érintve vagyunk a koronavírus-járványban, és most mindennél szükségesebb, hogy kiálljunk egymásért[/perfectpullquote]

– mondja Marshmello. Taylor Vick énekes-dalszövegíró is hasonló jótékonykodásra buzdítja rajongóit, elmondása szerint jelenleg minden kis segítségre szüksége van a zeneiparnak. A funkció amúgy nagy népszerűségre tett szert a streamelő oldalakon, mint a Twitch vagy a Himalaya. Nemcsak a zenészek, de az írók és a podcastkészítők is hasonló segítségben részesülhetnek a WeChat és a Ximalaya oldalakon. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet