Hivatalosan a zöld jelzés: a Squid Game, a Netflix 2021-es nagy sikere, megkapja a 2. évadot – erősítette meg Ted Sarandos társ-vezérigazgató és tartalomügyi igazgató.

A sorozat főszereplője is visszatér

A Netflix 2021. negyedik negyedéves bevételi interjújában Ted Sarandost megkérdezték, hogy lesz-e második évada az erőszakos dél-koreai túlélési drámának, amely a cég első számú legnézettebb tévésorozata lett, írja a Variety.

„Feltétlenül” – válaszolta Sarandos. „A Squid Game-univerzum most kezdődött.”

A Squid Game-t (Nyerd meg az életed) a Netflix növekvő szórakoztató franchise-csokor kategóriájába sorolta, amelyben a vállalat úgy látja, hogy az alapvető streaming szolgáltatáson kívül is növekedési potenciállal rendelkezik, élő élményekkel, játékokkal és árucikkekkel. Sarandos a Bridgertont, a Netflix második legnézettebb eredeti tévéműsorát emelte ki, a 2. évad márciusban készül el , és a Stranger Things-t, a 4. évadot pedig idén nyárra tervezték.

Korábban a Squid Game készítője, Hwang Dong-hyuk utalt rá, hogy a sikersorozat visszatér a 2. évaddal.

Annyira nagy a nyomás, akkora a kereslet és a szeretet a második évad iránt. Szóval szinte úgy érzem, nem hagysz nekünk más választást! De azt mondom, hogy valóban lesz második évad. Jelenleg ez jár a fejemben. Jelenleg a tervezési folyamatban vagyok

Hwang azt is elmondta, hogy a főszereplő Lee Jung-jae visszatér a Squid Game főszereplőjeként, Seong Gi-hunként.

A Squid Game történelmet írt

A Squid Game messzemenően a Netflix valaha volt legsikeresebb tévéműsora, a streamer számításai szerint az előfizetők világszerte 1,65 milliárd órát streameltek a műsorból a platformon való megjelenés első 28 napjában. 

Az 1. évadban 456 pénzhiányos versenyzőt hív meg egy titokzatos szervezet, hogy versenyezzenek egy sor gyermekjátékban – halálos következményekkel –, hogy megnyerjék a 45,6 milliárd ₩ nyereményalapot (körülbelül 12 milliárd forint).

A sorozat történelmet írt a 2022-es Screen Actors Guild Awards díjátadón azzal, ez az első nem angol nyelvű sorozat és az első koreai sorozat , amely jelölést kapott.

Ezenkívül a Squid Game három Golden Globe-díjat nyert, köztük a legjobb TV-dráma díjat, és O Yeong-su egy mellékszereplő-trófeát kapott. A műsor három Critics Choice Awards-jelölést és egy Gotham-díjat is kapott az áttörést jelentő sorozatért.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet