A nap fotóját a Sri Lankai-i események hívták életre. A parlamentben összeverekedtek a képviselők.

Összeverekedtek a rivális képviselők a Srí Lanka-i parlament csütörtöki ülésén, miután az államfő által október végén sebtében miniszterelnöknek kinevezett Mahinde Radzsapaksze kijelentette felszólalásában, hogy a házelnöknek nem volt joga szóbeli szavazást tartani az ő és kormánya elleni bizalmatlansági indítványról, és ezzel eltávolítani őt a hivatalából.

Maitripala Sziriszena államfő október 26-án leváltotta Ranil Vikremeszinghe miniszterelnököt, mert korrupcióval és állami tulajdon külföldi kézbe adásával vádolta.

A helyére egy-két napon belül a volt államfőt, Radzsapakszet nevezte ki. Másnap az elnök felfüggesztette a parlament működését. Megfigyelők szerint ezzel az volt a célja, hogy időt szerezzen Radzsapaksze számára megnyerni a képviselők támogatását.

A nap fotója: Bangladesi vandálok rendőrautót vernek szét

Dhaka városában, a Bangladesi Nacionalista Párt aktivistái a zavargások közepette egy rendőrautót vernek szét. Mint a fotón látható, a vandálok mögött szintén egy rendőrautó lángokban ég. A helyi rendőrség és média információi szerint teherautókat, rendőrautókat, motorbicikliket égetnek – írja a Reuters . – mondta a helyi rendőrség szóvívője, Masudur Rahman.

Ezt követően elrendelte a képviselők visszatérését a parlamentbe, majd múlt pénteken mégis feloszlatta a parlamentet érzékelvén, hogy nincs meg Radzsapaksze többsége, és új választásokat írt ki 2019 januárjára.

A legfelsőbb bíróság azonban alkotmányossági óvások miatt kedden felfüggesztette a parlament feloszlatásáról szóló elnöki rendeletet.

Ezt  december 7-éig szóló hatállyal indítványozták, amíg meg tudja hallgatni a panaszokat, és határozott arról, hogy a képviselők szerdai összehívásáról szóló korábbi rendelet érvényes. A szerdai ülésre az ellenzék vezetője, Radzsavarotiam Szampantan bizalmatlansági indítványt terjesztett be a Radzsapaksze-kormány ellen.Karu Dzsajaszurija parlamenti elnök szóbeli szavazást rendelt el, és ezen a 225 képviselőből 122 megszavazta az indítványt, majd a házelnök csütörtökre elnapolta a parlament ülését.

Brutális késelés és lövöldözés a zenemű-forgalmazó óriáscég székházában

A Scotland Yard bejelentése szerint két személy megsérült, de állapotuk nem életveszélyes. A rendőrségi közlemény hangsúlyozza, hogy nem terrorcselekmény történt. A londoni rendőrség, amelynek fegyveres egységei is a helyszínre vonultak, egy embert őrizetbe vett. Az első médiabeszámolók arról szóltak, hogy valaki lőfegyverrel hatolt be a Sony Music irodaházába, amely London előkelő Kensington kerületében van.

Az államfő és Radzsapaksze szerint azonban a szóbeli szavazás szabálytalan volt. A házelnök az államfőnek csütörtökön azzal indokolta a döntését, hogy többszöri felszólítása a gépi szavazásra sikertelen volt, ezért volt kénytelen szóbelit elrendelni.

4780
A Nap Fotója: Sri Lanka-I Parlamentben Verekedés Tört Ki / Fotó: Ma Pushpa Kumara / Epa

Radzsapaksze csütörtöki parlamenti felszólalása után hívei berohantak a terem közepére, és megakadályozták, hogy az ülés folytatódjon. Majd berohantak a rivális pártok képviselői is. Először csak kiabálás volt, de a vita tettlegességgé fajult, a mintegy 40 képviselő ököllel ütötte, különböző tárgyakkal dobálta egymást, a földre kerülőkbe bele is rúgtak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.