Nézem Film Stanley Kubrick három új munkája is előkerült, melyeket sose...

Stanley Kubrick három új munkája is előkerült, melyeket sose készített el

Stanley Kubrick három sose látott forgatókönyvét találták meg, melyek mindegyike a házassági problémákról szól. Nem véletlenül, amikor a művek íródtak, 1954 és 1956 között, az Oscar-díjas rendező maga is párkapcsolati válságtól szenvedett második feleségével, Ruth Sobotka táncossal.

- Advertisement -

Stanley Kubrick világhírű rendező kevés, ám annál értékesebb filmes örökséget hagyott hátra. Mindössze 13 filmet forgatott, de közölük szinte mindegyik rajta van a kötelező filmek listáján (Lolita, Ragyogás, Tágra zárt szemek stb.). A megtalált munkák a következő részleteket tartalmazzák: Married Man (Házas embera szerk.), amelynek 35 oldalát gépelte le Kubrick, valamint kézzel írt jegyzeteket, néhány követhetetlen. A The Perfect Marriage (A tökéletes házasság a szerk.) 7 oldal jelenetet és kézzel írt kiegészítéseket foglal magába. A harmadik, egyben utolsó mű címe a Jealousy (Féltékenység a szerk.) címet viseli, 13 gépelt oldallal, jegyzetekkel a történetről.

Stanley Kubrick / Fotó: Promotions

A talált munkák nemrég átkerültek Kubrick archívumába, a londoni Művészeti Egyetemre. Kubrick New York-ban született, de ideje nagy részét az Egyesült Királyságban töltötte. Nathan Abrams Kubrick-szakértő izgatott az anyagok miatt, mivel korábban nem találtak semmilyen félbehagyott munkát Kubrick házában. Ezek olyan kincsek, amelyeket a rendező szeretett volna megcsinálni, de végül sose volt rá lehetősége. Néhány ötlet a Tágra zárt szemekben láthatunk viszont, főleg a Jealousy-ban és a Perfect Marriage-ban. A filmet Kubrick nem sokkal halála előtt, 1999-ben fejezte be, Nicole Kidman-nel és Tom Cruise-zal a főszerepben.

Ezt gondolta Stanley Kubrick az élet értelméről / ContextUs

A speciális effektusoknak hála a 2001: Űrodüsszeia egyértelműen a filmtörténet legérzékletesebb űrutazását jeleníti meg – Ön viszont azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó repülni, még egy hagyományos repülőgépre sem száll fel. Miért? Azt hiszem, ennek a hátterében valamiféle felfokozott halandóságtudat áll.

Abrams csalódottságát fejezte ki, hogy a három művet csak most találták meg, nem, amikor Kubrick még nem fejezte be a Tágra zárt szemeket, melynek 20. évfordulója ebben a hónapban volt. A megtalált hagyatékok rávilágítanak Kubrick akkori érdeklődésére, melynek középpontjában egyértelműen a házasság állt. Ő és Ruth Sobotka nem jöttek ki, és a táncosnő ezáltal sokat hozzátett az anyagokhoz, de nem tudni biztosan, hogy mennyit. Miután Los Angelesben nem mentek jól a dolgok kettőjük között, Kubrick Németországba ment forgatni A dicsőség ösvényei című filmet, ahol megismerte utolsó feleségét, Christiane-t, aki színésznőként dolgozott az alkotásban.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Greta Thunberg: „Még semmit sem tettünk a klímaváltozás ellen”

A 17. születésnapját nemrég ünneplő svéd aktivista most Davosban ismétli a sokkoló statisztikákat, amíg meg nem hallja a világ.

Az ausztrál tűzvész után Puerto Ricón segítene meztelen fotóival a modell

Kayle Ward az ausztrál tűzvész idején több mint 1 millió dollárt kampányolt össze.

Lehet, hogy a Stranger Things srácai nem is igazi barátok?

A Stranger Things szereplői között számos konfliktus feszül, amely próbára teszi a barátságaikat!

A DKV elegánsan, de odaszúrt Schobert Norbinak

Sokan kritizálták, ezúttal a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) szúrt oda elegánsan.

Valóság vagy fikció? Történelmi hitelesség és rendezői fantázia a Jojo Nyusziban

Körbejártuk, mennyiben fikció és mennyiben alapul valós történelmi tényeken a szatírikus történet.

ez is érdekeltéged
<3