A Disney-nek semmi sem szent? – Jön a Darth Vader Barbie baba

A Disney és a Mattel újabb bőrt kívánnak lenyúzni a Star Wars-franchise-ról a Darth Vader, Leia és R2-D2 Barbie-babákkal, írja a Design Taxi.

A Mattel játékgyár és a Disney egyesítette erőit és bemutatják a Star Wars tematikájú Barbie-babákat. Az új babák az 1977-es Star Wars-filmet idézik meg, így Darth Vader-baba mellett beszerezhető lesz az R2-D2 öltözékben pompázó Barbie és természetesen nem hiányozhat Leia hercegnő sem a sorból.

star wars barbie
Darth Vadert elhagyta az Erő, Barbie babaként végezte / Fotó: The Hollywood Reporter

A Mattel legutóbb a David Bowie inspirálta Barbie-val rukkolt elő, ezek a gyűjtőknek szánt termékek inkább csak idézik az ikonikus karaktereket, mintsem élethűen ábrázolnák azokat.

David Bowie most már a Barbie által is halhatatlan

A Bowie-ra keresztelt baba vörös hajú, hatalmas fülbevalót, fémes csillogású nadrágot és felsőt, valamint magas talpú piros csizmát visel – írja a . My knee-jerk reaction was negative. But on second thought A) it’s cool to see Barbie gender bending and B) I bet Bowie would have gotten a kick out of this.

A Darth Vader-baba sötét, fémes hatású ruhájával, fekete napszemüveggel és köpenyével idézi a Star Wars-főgonoszt. R2-D2 „testalkata” nem is állhatna távolabb egy Barbié-tól, ebben az esetben inkább a droidon szereplő színek és formák emlékeztetnek csak a vicces robotra.

carrie fisher lei hercegnő
Leia hercegnő, azaz Carrie Fisher egy szál bikiniben gyötrődött Jabba the Hutt fogságában / Fotó: The Independent

A Barbie-ként való megformálás leginkább Leia hercegnő esetében lehetett indokolt. Őt klasszikus fehér ruhával és övvel ruházták fel a tervezők, de bizonyára a rajongók jobban örültek volna , ha az ikonikussá vált bikinis Leia kap helyet a kollekcióban.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból