J.J. Abrams rendezésében december 19-én kerül a mozikba a Star Wars: Skywalker kora. Ennek apropóján összegyűjtöttünk 10 érdekességet a filmről.

A Star Wars-rajongók rajongók már számolják a napokat az új trilógia befejező epizódjának a premierjéig. Összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket a Star Wars: Skywalker kora című filmmel kapcsolatban.

Időugrás

Az új rész és az Utolsó Jedik eseményei között eltelt valamennyi idő, de azt Abrams sem árulta el, hogy pontosan mennyi. Az előzetes nyitányából Rey fénykardforgató képességei sokat fejlődtek, így minimum egy vagy két év telhetett el az előző részhez képest. Az időugrás a sorozatot korábban is jellemezte, egyedül Az utolsó Jedik követte szorosan az előző részt.

Rise Of Skywalker
Star Wars: Skywalker Kora / Kép: Disney

Skywalker fénykardja visszatér

Daisy Ridley színésznő nem sokat árult el Luke fénykardjának felbukkanásáról, csupán annyit, hogy még mindig létezik. Egy fénykard elkészítése kulcsfontosság része a Jedivé válásnak, de valószínűleg az új epizódban sem láthatunk útmutatót annak elkészítéséhez. Rey-nek valószínűleg helyre kell hoznia Luke régi fegyverét, amely kettétört a Kylo Rennel folytatott küzdelem során.

Daisy Ridley
Daisy Ridley Az Új Star Wars-Trilógia Sztárja / Fotó: Getty Images

Carrie Fisher szerepelni fog a filmben

Bár Carrie Fisher 2016-ban meghalt mégis visszatér az új Star Wars-filmben. Az utolsó Jedikben nem használt jelenetek és a számítógépes grafika segítségével Leia Organa feltűnik a Skywalker korában. A film egyik producere, Kathleen Kennedy egy 2017-es interjúban elárulta, hogy az eredeti tervek szerint sokkal nagyobb szerepet szántak volna Leiának.

Lea Organa Carrie Fisher Star Wars Episode 9
Leia Organa Filmtrükkök Segítségével Tér Vissza / Fotó: Disney

Lando új ruhája Han Solot idézi

Billy Dee Williams visszatér Lando Calrissian szerepében és visszafoglalja helyét a Millenium Falcon pilótafülkéjében Chewbacca mellett.  Lando szerelése ismerős lehet, hiszen nagyon hasonlít arra, amit Donald Glover viselt a Solo: Egy Star Wars-történetben.

Billy Dee Williams Lando Calrissian
Billy Dee Williams / Fotó: Disney

Naomi Ackie alakítja az új karaktert, Jannah-t

Naomi Ackie színésznő még újnak számít a messzi-messzi galaxisban, de láthattuk már korábban a Lady Macbeth című filmben. Most ő az egyik új szereplője az Episode IX.-nek, de a nevén kívül – Jannah – nem sok mindent lehet a karakteréről tudni. Vannak, akik arra tippelnek, hogy Lando lányát játssza, de a bemutatóig várnunk kell, hogy kiderüljön az igazság.

Naomi Ackie
Naomi Ackie / Fotó: Disney

A három főhős ruhatára megújult

Az folytatástrilógia három főhőse Rey, Poe és Finn teljesen új kosztümöket kaptak. Míg Rey megjelenése sokban emlékeztet Az ébredő Erőben látottéhoz, addig Poe és Finn kissé átalakult.

Finn És Poe
Oscar Isaac, Azaz Poe És John Boyega, Mint Finn / Fotó: Disney

Oscar Isaac, azaz Poe egy új sálat kapott, míg John Boyega szerint a Han Solo-san elegáns mellénye és kék nadrágja jobban tükrözi Finn karakterét. Boyega karakterét eddig nem láthattuk saját viseletében, hiszen eddig rohamosztagos egyenruhát majd a lázadók kabátját láthattuk rajta a két filmben.

Kylo Ren megjavította sisakját

Annak ellenére, hogy Az utolsó Jedikben Kylo Ren Darth Vader-inspirálta sisakja összetört, az új epizódban ismét feltűnik majd. A vörös, szivárgó vérre emlékeztető csíkok még félelmetesebbé teszik a megjelenését.

No Title

first pics of kylo wearing his repaired halmet from battlefront…what do y’all think? pic.twitter.com/CrriOTnThy

 

Klaud az egyike az új idegen fajoknak

Milyen is lenne a Star Wars néhány eddig sohasem látott idegen faj nélkül? A sok új lény közül a csigaszerű Klaud az egyik, akit Abrams, mint komikus karaktert írt le. Bízzunk benne, hogy őt jobban fogadják majd a rajongók, mint Jar Jart.

Klaud Skywalker Kora
Klaud, A Csigalény / Fotó: Disney

BB-8 új barátjának neve D-0

BB-8 nem az egyetlen droid lesz az Episode IX.-ben, akit a szívünkbe zárhatunk. Felbukkan majd a kis D-0 is, aki a másik felét alkotja a komikus duónak. D-0 megjelenés ismerős lehet, hiszen dizájnja főhajtás a Pixar stúdió kabalalámpája előtt.

Bb8 És D0
Bb-8 És D-0 / Fotó: Disney

A film címe félrevezető lehet

A Skywalker kora a Star Wars-címek közül az egyik legellentmondásosabb. Luke Skywalker ugyanis meghalt Az utolsó Jedikben. Több teória is létezik arra vonatkozóan, hogy mit is jelenthez ez a cím valójában.

Rey Rise Of Skywalker
Rey Talán Közelebb Áll Luke-Hoz, Mint Gondolnánk? / Fotó: Disney

Az egyik szerint a Kylo Ren ereiben csörgedező Skywalker-vérre utal, hiszen a kis Ben Solo anyja Leia volt. Célozhat azonban Rey eredetére is, kiderülhet, hogy van valamilyen rokoni kötődése Luke-hoz. Vagy egy eddig nem ismert karakter feltűnésére is utalhat a cím.

Kylo Ren Rise Of Skywalker
Kylo Ren Ereiben Is Skywalker-Vér Csörgedezik / Fotó: Disney

Az egyik legvalószínűbb magyarázat az lehet, hogy a Skywalker név túlmutat egyetlen személyen vagy családon. Lehetséges, hogy a Skywalker egyfajta nemesi címmé emelkedik, amelyet a galaxis legnagyobb hőse viselhet?

Még egyszer feltűnik a Halálcsillag

Majdnem minden Star Wars-filmben bemutatkozik egy újfajta szuperfegyver vagy egy szuperfegyver tervrajza. Az Episode IX. sem okoz csalódást ebben a tekintetben, most az egykori Halálcsillag romjaihoz vezet majd Rey, Finn és Poe útja.

A Halálcsillag Romjai
A Halálcsillag Romjai Előtt / Fotó: Disney

A császár visszatér

Bizony, Ian McDiarmid a szeretve tisztelt Palpatine császár is visszatér a Skywalker-saga fináléjában. Lehetséges, hogy csak kameó szerepben lesz látható a császár, akinek a szelleme kötődik a Halálcsillag romjaihoz.

Star Wars: Skywalker kora – magyar előzetes #3

Megérkezett a #StarWars #SkywalkerKora utolsó nagy előzetese. Hazai bemutató: 2019. december 19. #IGNHungary a világhálón: * Weboldal: https://hu.ign.com/ * …

Bárhogy is alakul, borzongató élmény lesz újra látni a sorozat egyik legerőteljesebb gonoszát.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk