A Star Wars egyes szavai már hivatalosan is részét képezik az angol nyelvnek és bekerültek az Oxford English Dictionary szószedetébe, írja a DesigTaxi.

Hirdetés

A Star Wars-rajongói örömmel vehetik tudomásul, hogy a franchise néhány kifejezése hivatalosan is belekerült az Oxford Angol Szótárba (Oxford English Dictionary).

A Star Wars vitathatatlanul része a popkultúrának/ Fotó: Disney

A szótár legfrissebb szószedete ebben a hónapban jelent meg és három új szóval is bővült, illetve egy pedig Star Wars jelentéssel egészült ki.

via GIPHY

A három új szó, amely bekerült a szótárba: a Jedi, a lightsabre, azaz fénykard, és a Padawan.

Lehet, hogy a Disney musicalt készítene a Star Warsból is?

Csak idő kérdése volt, hogy a Disney egérkarmai közé került franchise-ból is musical változat készüljön? A hetvenes években történt már hasonló katasztrófa: a The Star Wars Holiday Special című alkotásban a wookiee-k és Leia hercegnő mellett több szereplő is dalra, a rajongók pedig sírva fakadtak.

Minden új szóról részletes leírás szerepel a szótárban jelezve, hogy a Star Wars-univerzum kitalált világának a részét képezik. A force, azaz az erő szó leírása pedig extra jelentéssel bővült.

Misztikus, univerzális energiamező

– magyarázza a szótár az erő jelentését. Aki kíváncsi, milyen további szavakkal egészült ki az Oxford szótár, ezen a linken megteheti.

Hirdetés