Hihetetlen, de Star Wars-szavakkal bővült az Oxford Angol Szótár

A Star Wars egyes szavai már hivatalosan is részét képezik az angol nyelvnek és bekerültek az Oxford English Dictionary szószedetébe, írja a DesigTaxi.

A Star Wars-rajongói örömmel vehetik tudomásul, hogy a franchise néhány kifejezése hivatalosan is belekerült az Oxford Angol Szótárba (Oxford English Dictionary).

star wars oxford english dictionary
A Star Wars vitathatatlanul része a popkultúrának/ Fotó: Disney

A szótár legfrissebb szószedete ebben a hónapban jelent meg és három új szóval is bővült, illetve egy pedig Star Wars jelentéssel egészült ki.

via GIPHY

A három új szó, amely bekerült a szótárba: a Jedi, a lightsabre, azaz fénykard, és a Padawan.

Lehet, hogy a Disney musicalt készítene a Star Warsból is?

Csak idő kérdése volt, hogy a Disney egérkarmai közé került franchise-ból is musical változat készüljön? A hetvenes években történt már hasonló katasztrófa: a The Star Wars Holiday Special című alkotásban a wookiee-k és Leia hercegnő mellett több szereplő is dalra, a rajongók pedig sírva fakadtak.

Minden új szóról részletes leírás szerepel a szótárban jelezve, hogy a Star Wars-univerzum kitalált világának a részét képezik. A force, azaz az erő szó leírása pedig extra jelentéssel bővült.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Misztikus, univerzális energiamező[/perfectpullquote]

– magyarázza a szótár az erő jelentését. Aki kíváncsi, milyen további szavakkal egészült ki az Oxford szótár, ezen a linken megteheti.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból