Stefka István, Farkas Adrienne és Berszán György az újságíróknak ítélhető legmagasabb kitüntetést, a Táncsics Mihály-díjat kapott Kásler Miklóstól.

Stefka István és a Pesti Srácok

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából miniszteri művészeti kitüntetéseket ítélt oda. (A miniszteri művészeti kitüntetéseket érdemlő személyek teljes névsoráról ebben a cikkünkben olvashatsz.)

A magyar állami hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda (MTI) beszámolója szerint az újságíróknak ítélhető legmagasabb kitüntetést, a Táncsics Mihály-díjat megkapta Stefka István János, a Pesti Srácok lapigazgatója. Szintén Táncsics-díjat kapott a már említett Előretolt Helyőrség egykori tagja, Farkas Adrienne, a közmédia szerkesztője is.

Stefka Istvan Tancsis Mihaly Dij Allami Kituntetesek 2021 Pesti Sracok
Stefka István, A Pesti Srácok Lapigazgatója / Fotó: Horváth Péter Gyula

Az erősen közpénz-finanszírozott weboldal az egyik legtöbb helyreigazítást közlő lap volt az elmúlt évben a Fővárosi Törvényszék adatai alapján, a Pesti Srácoknál többször csak az Origo bukott több pert a bíróságon, emlékeztetett a Media1.

A közmédia és a Magyar Nemzet munkatársa is díjazott

Stefka mellett Farkas Adrienne, az Előretolt Helyőrség egykori tagja, a közmédia szerkesztője is Táncsis Mihály-díjat kapott. Az Előretolt Helyőrség nevéhez fűződik a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) íróakadémia, amely néhány évvel ezelőtt a legnagyobb vitát váltotta ki irodalmi berkeken belül. Történt ugyanis, hogy százmilliókkal támogatta a kormány az említett íróakadémiát, míg a régóta működő, nívós irodalmi szervezet, a József Attila Kör (JAK) évi 760 ezer forintot kapott. Utóbbi szervezet már mondhatni meg is szűnt. A kormánypárti íróakadémia vezetője, Orbán János Dénes költő is díjban részesült egyébként, az MTI beszámolója szerint Herczeg Ferenc-díjat kapott.  

Kapcsolódó cikk

A Táncsis Mihály-díj harmadik díjazottja Berszán György, akiről az MTI csak annyit írt, “rovatvezető”. Azt elfelejtették hozzátenni, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet rovatvezetője, 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet