Elhunyt gyerekkorunk egyik kedvenc mesehősének szülőatyja, Stephen Hillenburg. A Spongyabob Kockanadrág kitalálóját hétfőn győzte le gyógyíthatatlan betegsége, amelyet a Nickelodeon Twitter-oldalán jelentettek be. Családja, barátai, rajongói gyászolják a különleges fantáziával megáldott alkotót.

Akárhova megyünk, szinte biztos, hogy valakin látunk egy spongyabobos táskát, pólót, de ha más nem,valaki zokniján biztos jelen van az ikonikus rajzfilmfigura. Megjelenése óta (1999) hatalmas karriert futott be a bugyuta, de annál inkább szerethető mesefigura. Pozitív, mindig kitartó életszemléletével új színt hozott a rajzfilmek világába. Sikere pedig úgy néz ki, azóta is töretlen.

Stephen Hillenburg Content 01 2018
Az Alkotó És Alkotása / Fotó: Adweek

Hillenburg még 2017-ben jelentette be betegségét (ALS, amiotrófiás laterálszklerózis). Ideje java részét családjával, szörfözéssel és természetesen a rajzfilmen való munkával töltötte. A karakter megalkotása még arra az időre nyúlik vissza, amikor Hillburg az Orange County Tengeri Egyesületnél tanított, és egy gyerekeknek szóló könyvet tervezett, ami a tengeri állatokat mutatta be. Az egyik karakter pedig Bob volt, a szivacs.

Minden cukiságok őse, Walt Disney elveszettnek hitt rajzfilmje került elő!

Uploaded by AndsterThePancer on 2011-01-27. A Neck ‘n’ Neck című epizód kópiája Yasushi Watanabe anime történész birtokában volt, aki 70 évvel ezelőtt vásárolta azt, de csak most fedezte fel micsoda kincs birtokában van. David Bossert könyvet jelentetett meg az Oswald the Lucky Rabbit: The Search for the Lost Disney Cartoons (Az elveszett Disney rajzfilmek keresése) címmel.

Hillenburg elkötelezett híve volt a pozitív gondolkodás erejének, amit a sorozatban is bemutatott, abszurd jelenetekkel dramatizálva a történeteket. Volt idő, amikor abba szerette volna hagyni a sorozatot, de végül visszatért. Híres karakterei valószínűleg még az ükunokáink életének is részei lesznek, hiszen az internet, de még a zenei élet világában is folyamatosan jelen vannak. Fő az optimizmus.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet