Stephen King nemrégiben kifejezte aggodalmát, miszerint lehetséges, hogy a koronavírus minden évben egyre gyilkosabban tér majd vissza. 

Jó kis King-sztori

Stephen King, a horrorregények atyja a The Late Show with Stephen Colbert műsorban beszélt arról, a koronavírus valóban úgy történt-e, ahogy azt korábban elképzelte. 

Stephen King Korona
Stephen King Fél, Hogy A Koronavírus Gyilkosabban Tér Majd Vissza / Fotó: Getty Images

A The Stand regényét 1975-76-ban írta, amiért 40 évvel később is elnézésünket kéri. Elmondása szerint nem egy emberrel találkozott, aki a maszkján keresztül azt suttogta, úgy érzi magát, mint egy Stephen King-sztoriban. Az író pedig mindig azt feleli erre: sajnálom. 

Rémálom-lehetőség

A The Stand regényének alapötletét egy medikussal egyeztette, aki felállított számára egy hipotézist egy világjárvány legrosszabb lehetséges kimeneteléről, amit később lapra vetett. A medikusok az influenzáról való tudására alapozta a tézisét, ami így a koronavírus idején különösen hátborzongatónak tűnhet. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az a félelmem, hogy a koronavírust követően visszaállunk a normális kerékvágásba, aztán a vírus mutálódik és visszajön. Ez két lehetőséget jelent: a koronavírus visszatér majd, de gyengébben, és nem okoz majd túl sok gondot. De a rémálom-lehetőség, ami miatt leginkább aggódok, hogy sajnálom, de lehet a koronavírus visszajön, gyilkosabban, mint valaha[/perfectpullquote]

– avat be félelmeibe Stephen King, aki azt is elárulta, hogy a pandémia rengeteg stresszt jelent számára. A WHO közleményei King aggodalmát erősítik. Mint megírtuk, április végén az Egészségügyi Világszervezet szerint még közel sincs vége a járványnak. A mai napon, szombaton pedig a szervezet igazgatója, Hans Kluge egy interjúban elmondta, az idei télen visszatérhet a járvány, ráadásul súlyosabban, mint az első hullám.

Új regénye, az If it Bleeds nemrégiben látott napvilágot, írja az Independent. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet