Hallgatom Titkos tárgyalások után kapta vissza a vonaton felejtett 100...

Titkos tárgyalások után kapta vissza a vonaton felejtett 100 milliós hegedűt

Promóció

Stephen Morris visszakapta a ~100 millió forintot érő hegedűt, amelyet a vonaton hagyott, majd valaki ellopta.

Promóció

Egy Stephen Morris nevű zenész nemrégiben egy londoni vonaton hagyta a kétszázötvenezer fontot, azaz közel százmillió forintot érő, háromszáztíz éves hegedűjét. A hangszert a biztonsági kamerák felvételei alapján valaki magához vette, így a rendőrség lopásként kezelte az esetet. Ám most a hegedű előkerült, éspedig bűnügyi filmeket megszégyenítő körülmények között.

Stephen Morris az 1709-es Tecchler hegedűvel / Fotó: Stephen Morris

A férfi ugyanis, aki megtalálta és magához vette a hangszert, a rendőrségi hírek hatására úgy döntött, hogy visszaadja azt a tulajdonosának, de csak egy feltétellel: ha a tulaj garantálja, hogy nem fogják letartóztatni. Az esetről a tárgyalást vezető nyugdíjas nyomozó beszélt a The Guardiannek, aki elmondta, hogy miután a biztonsági kamerák felvételeit nyilvánosságra hozták, jelentkezett náluk egy Gene nevű férfi, de nem ám akárhogyan: Twitteren.

Minden zenész rémálma: Egy 310 éves hegedűt felejtettek a vonaton

Stephen Morris hegedűművész kerékpárjával és 250 ezer fontot érő hegedűjével utazott London és Penge körzet között, amikor kiszállva a szerelvényben hagyta a hangszert – olvasható a hírportálján. Ez egyike azon ritka hegedűknek, melyeket D avid Tecchler hangszerkészítő 1709-ben készített. Morrisnak a hétvégén a Királyi Filharmonikus Zenekar vezető hegedűseként kellett volna játszania Andrea Boccelli két koncertjén.

Gene eredetileg annyit állított, hogy felismerte a férfit a kamera képein, ami után intenzív alkudozás kezdődött, melyet egy egykori Scotland Yard-nyomozó vezetett. Elmondása szerint neki és kollégáinak is azonnal nyilvánvaló volt, hogy bárkinél is van a hegedű, az mihamarabb vissza akarja majd adni, mert nem akar bajba kerülni.

Tapasztalatból tudtam, hogy az, akivel dolgunk van, nem igazi bűnöző, hanem valaki, aki elkövetett egy kis hibát azzal, hogy magához vette a hegedűt, és aki most emiatt pánikol

– mondta a nyomozó.

Az FBI szerezte vissza a második világháború előtt elkobzott festményt

A Szövetségi Nyomozóiroda, azaz az FBI szerzett vissza egy festményt a New York állambeli Arkell Múzeumtól az örökösök számára. Miután megbizonyosodtak róla, hogy az alkotást a nácik kobozták el Rudolf Mosse, zsidó származású sajtócézár családjától a második világháború előtt, akcióba léptek. Gari Melchers Tél című képe egykoron Rudolf Mosse tulajdonában állt, aki a 19.

Két napig tartott meggyőzni a Gene fedőnevű férfit, hogy adja vissza a hegedűt, főként azért, mert nem hitte el, hogy nem fogják letartóztatni a helyszínen, amint felbukkan a hangszerrel. Végül belement, hogy egy parkolóban találkozzon az egykori nyomozóval egy esős napon, késő este – mint egy film noirban.

Persze a környéket ellepték a civil ruhás rendőrök, hogy ha bármi baj lenne, közbe tudjanak lépni, ám Gene látványosan megkönnyebbülve – és a sértetlen hegedűvel – érkezett meg a találkozóra.

A rendőrök elmondása szerint egyértelmű volt, a férfi tudta, hogy jól döntött, és megkönnyebbült, hogy nem kell tovább tette nyomása alatt élnie. A hegedű tulajdonosa hálája jeléül, amiért visszakerült hozzá a hangszer, eljátszotta egy tévéműsorban az Amazing Grace című gospelt.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3