Steven Seagal, aki az utóbbi években Orosz-amerikai humanitárius különmegbízottként tevékenykedik és 2016-tól orosz állampolgár is, bankszámláját befagyasztották. Az ügynöke szerint csak félreértés történhetett.

Hátralék, büntetés vagy bírság?

Befagyasztották Steven Seagal Orosz-amerikai humanitárius különmegbízott Szberbanknál vezetett számláját – jelentette be az orosz adóhivatal.

Steven Seagal Adohivatal Vlagyimir Putyin
Vlagyimir Putyin Orosz Elnök (B) És Steven Seagal Orosz-Amerikai Humanitárius Különmegbízott (J) 2013-Ban, Moszkvában / Fotó: Alexei Nikolsky / Getty Images

A lépéssel biztosítják, hogy az ismert adózó teljesíteni tudja a befizetési kötelezettségét, de azt nem árulták el, hogy adóhátralékról, büntetésről vagy bírságról van-e szó. A színész ügynöke szerint félreértés áll a háttérben, írja a 444.

Nem akar politikus lenni

A Vlagimir Putyin elnököt többször nyilvánosan dicsőítő Seagal az eredeti amerikai mellé 2016-ben megszerezte a szerb és az orosz állampolgárságot is, 2018 óta pedig az orosz külügyminisztérium amerikai kapcsolatokért felelős megbízottjaként szerepel.

Orosz sajtóhírek szerint idén év elején felmerült, hogy Steven Seagal az újonnan alakult Igazságért párt színeiben elindulhatna az orosz parlamenti választásokon, bár ő maga azt nyilatkozta, hogy elégedett a mostani diplomáciai munkájával és nem tervez politikai karriert. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet