A Putyint dicsőítő Steven Seagal bankszámláját befagyasztotta az orosz adóhivatal

Steven Seagal, aki az utóbbi években Orosz-amerikai humanitárius különmegbízottként tevékenykedik és 2016-tól orosz állampolgár is, bankszámláját befagyasztották. Az ügynöke szerint csak félreértés történhetett.

Hátralék, büntetés vagy bírság?

Befagyasztották Steven Seagal Orosz-amerikai humanitárius különmegbízott Szberbanknál vezetett számláját – jelentette be az orosz adóhivatal.

Steven Seagal Adohivatal Vlagyimir Putyin
Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Steven Seagal Orosz-amerikai humanitárius különmegbízott (j) 2013-ban, Moszkvában / Fotó: Alexei Nikolsky / Getty Images

A lépéssel biztosítják, hogy az ismert adózó teljesíteni tudja a befizetési kötelezettségét, de azt nem árulták el, hogy adóhátralékról, büntetésről vagy bírságról van-e szó. A színész ügynöke szerint félreértés áll a háttérben, írja a 444.

Nem akar politikus lenni

A Vlagimir Putyin elnököt többször nyilvánosan dicsőítő Seagal az eredeti amerikai mellé 2016-ben megszerezte a szerb és az orosz állampolgárságot is, 2018 óta pedig az orosz külügyminisztérium amerikai kapcsolatokért felelős megbízottjaként szerepel.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Orosz sajtóhírek szerint idén év elején felmerült, hogy Steven Seagal az újonnan alakult Igazságért párt színeiben elindulhatna az orosz parlamenti választásokon, bár ő maga azt nyilatkozta, hogy elégedett a mostani diplomáciai munkájával és nem tervez politikai karriert. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból