Steven Seagal színész úgy gondolja, "külső propaganda" okozhatta az orosz-ukrán háborút, és reméli, békés megoldást találnak.

Vlagimir Putyin elnököt többször nyilvánosan dicsőítő Steven Seagal az eredeti amerikai mellé 2016-ben szerezte meg a szerb és az orosz állampolgárságot is, 2018 óta pedig az orosz külügyminisztérium amerikai kapcsolatokért felelős megbízottjaként szerepel. 2020 végén az orosz adóhivatal befagyasztotta a számláit, ami az ügynöke szerint félreértés miatt történt.

A színész most az orosz elnök másik jó barátja, Gérard Depardieu-höz hasonlóan elmondta, mit gondol az ukrán-orosz háborúról. 

A legtöbbünknek vannak barátai és családtagjai Oroszországban és Ukrajnában is. Mindkettőre egy családként tekintek, és valóban úgy gondolom, hogy ez egy külső entitás miatt van, aki hatalmas összegeket költ a propagandára, hogy a két országot egymás ellen provokálja. Azért imádkozom, hogy mindkét ország pozitív, békés megoldásra jusson, amely által békében és boldogan élhetünk

 – idézteFox News-nak adott nyilatkozatát a Blikk.

A hozzászólók felháborodtak Seagal kijelentésein, azt állítva, hogy a színész a Kreml álláspontját szajkózta, és nem ítélte el nyíltan az orosz-inváziót.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet