Nézem Film Restaurálták a Steven Spielberg-klasszikus tönkrement cápafiguráját

Restaurálták a Steven Spielberg-klasszikus tönkrement cápafiguráját

Promóció

A 44 évvel ezelőtt készített cápafigurát megviselte az idő, de végre felújításra kerül a Steven Spielberg-film relikviája, írta a The Hollywood Reporter.

Promóció
- Advertisement -

A filmakadémia múzeuma (The Academy Museum of Motion Pictures) bejelentette, hogy az életnagyságú cápamodellt teljesen átalakították. Már csak néhány részlet cseréje hiányzik a befejezéshez: a szemek és a fogak.

Bruce, a Spielberg klasszikusban használt gépcápa / Fotó: Filmfestivals.com

A Bruce becenévre keresztelt, üvegszálas modell a negyedik és egyben a végső verziója az eredeti modellnek. Bár ezt a példányt sosem használták a filmben, hiszen az Universal Studios számára készült kiállítási darabról van szó.

via GIPHY

Az 1975-ös Steven Spielberg-klasszikus, a New England-i turista várost rettegésben tartó, elpusztíthatatlannak tűnő gyilkológépről szól. A Cápa rajongói számára ismert tény, hogy a forgatást rengeteg nehézség övezte, amit főleg a mechanikus cápa folyamatos meghibásodása okozott.

Az Apple a legnagyobb sztárokat vonta be legújabb szolgáltatása hirdetésébe

A világhírű tech cég májusban vezeti be legújabb szolgáltatását, az Apple TV Plust. Mivel az Apple eddig se kicsiben gondolkodott, és mindig meglepte a nagyközönséget valami újjal, streaming felületének népszerűsítését is a legnagyobb amerikai sztárokra bízta. Steven Spielberg, Jennifer Aniston mellett Sofia Coppola, Hailee Steinfeld és M.

A film bemutatójának 44. évfordulóján jött el az ideje, hogy teljesen restaurálják Bruce-t, írta a múzeum a Twitter-oldalán.

Academy Museum of Motion Pictures on Twitter

Just in time for the 44th anniversary of #Jaws (1975)…🦈 An update on Bruce the shark’s restoration! Special effects legend @G_Nicotero, his studio KNB EFX, and the #AcademyMuseum conservation team have fully transformed this undersea giant. Photos by Greg Nicotero.

A végeredményt viszont csak a 2020-as Oscar-díj átadása előtt lehet majd megnézni. Mint ismert, akkor nyílik meg a kiállítás. Steven Spielberg a gépszörnyet egyébként, az akkori ügyvédje után nevezett el Bruce-nak.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3