Restaurálták a Steven Spielberg-klasszikus tönkrement cápafiguráját

Restaurálták a Steven Spielberg-klasszikus tönkrement cápafiguráját

A 44 évvel ezelőtt készített cápafigurát megviselte az idő, de végre felújításra kerül a Steven Spielberg-film relikviája, írta a The Hollywood Reporter.

A filmakadémia múzeuma (The Academy Museum of Motion Pictures) bejelentette, hogy az életnagyságú cápamodellt teljesen átalakították. Már csak néhány részlet cseréje hiányzik a befejezéshez: a szemek és a fogak.

Bruce, a Spielberg klasszikusban használt gépcápa / Fotó: Filmfestivals.com

A Bruce becenévre keresztelt, üvegszálas modell a negyedik és egyben a végső verziója az eredeti modellnek. Bár ezt a példányt sosem használták a filmben, hiszen az Universal Studios számára készült kiállítási darabról van szó.

via GIPHY

Az 1975-ös Steven Spielberg-klasszikus, a New England-i turista várost rettegésben tartó, elpusztíthatatlannak tűnő gyilkológépről szól. A Cápa rajongói számára ismert tény, hogy a forgatást rengeteg nehézség övezte, amit főleg a mechanikus cápa folyamatos meghibásodása okozott.

Az Apple a legnagyobb sztárokat vonta be legújabb szolgáltatása hirdetésébe

A világhírű tech cég májusban vezeti be legújabb szolgáltatását, az Apple TV Plust. Mivel az Apple eddig se kicsiben gondolkodott, és mindig meglepte a nagyközönséget valami újjal, streaming felületének népszerűsítését is a legnagyobb amerikai sztárokra bízta. Steven Spielberg, Jennifer Aniston mellett Sofia Coppola, Hailee Steinfeld és M.

A film bemutatójának 44. évfordulóján jött el az ideje, hogy teljesen restaurálják Bruce-t, írta a múzeum a Twitter-oldalán.

No Title

Just in time for the 44th anniversary of #Jaws (1975)…🦈An update on Bruce the shark’s restoration! Special effects legend @G_Nicotero, his studio KNB EFX, and the #AcademyMuseum conservation team have fully transformed this undersea giant.Photos by Greg Nicotero. pic.twitter.com/np2SEzPkld

A végeredményt viszont csak a 2020-as Oscar-díj átadása előtt lehet majd megnézni. Mint ismert, akkor nyílik meg a kiállítás. Steven Spielberg a gépszörnyet egyébként, az akkori ügyvédje után nevezett el Bruce-nak.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Nézem>Film > Nézem > Restaurálták a Steven Spielberg-klasszikus tönkrement cápafiguráját
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból