A 44 évvel ezelőtt készített cápafigurát megviselte az idő, de végre felújításra kerül a Steven Spielberg-film relikviája, írta a The Hollywood Reporter.

A filmakadémia múzeuma (The Academy Museum of Motion Pictures) bejelentette, hogy az életnagyságú cápamodellt teljesen átalakították. Már csak néhány részlet cseréje hiányzik a befejezéshez: a szemek és a fogak.

Bruce Steven Spielberg Cápa
Bruce, A Spielberg Klasszikusban Használt Gépcápa / Fotó: Filmfestivals.com

A Bruce becenévre keresztelt, üvegszálas modell a negyedik és egyben a végső verziója az eredeti modellnek. Bár ezt a példányt sosem használták a filmben, hiszen az Universal Studios számára készült kiállítási darabról van szó.

via GIPHY

Az 1975-ös Steven Spielberg-klasszikus, a New England-i turista várost rettegésben tartó, elpusztíthatatlannak tűnő gyilkológépről szól. A Cápa rajongói számára ismert tény, hogy a forgatást rengeteg nehézség övezte, amit főleg a mechanikus cápa folyamatos meghibásodása okozott.

Az Apple a legnagyobb sztárokat vonta be legújabb szolgáltatása hirdetésébe

A világhírű tech cég májusban vezeti be legújabb szolgáltatását, az Apple TV Plust. Mivel az Apple eddig se kicsiben gondolkodott, és mindig meglepte a nagyközönséget valami újjal, streaming felületének népszerűsítését is a legnagyobb amerikai sztárokra bízta. Steven Spielberg, Jennifer Aniston mellett Sofia Coppola, Hailee Steinfeld és M.

A film bemutatójának 44. évfordulóján jött el az ideje, hogy teljesen restaurálják Bruce-t, írta a múzeum a Twitter-oldalán.

https://twitter.com/AcademyMuseum/status/1141855010491441153

A végeredményt viszont csak a 2020-as Oscar-díj átadása előtt lehet majd megnézni. Mint ismert, akkor nyílik meg a kiállítás. Steven Spielberg a gépszörnyet egyébként, az akkori ügyvédje után nevezett el Bruce-nak.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet