Steven Spielberg musicalt rendez, ő készíti a West Side Story remake-jét

A Twentieth Century Fox közzétette a Steven Spielberg által remake-elt West Side Story képeit, amelyen Ariana DeBose látható Anita szerepében, írja a The Wrap.

DeBose a Táncolj, ha tudsz! elnevezésű, táncos televíziós tehetségkutató műsorban tűnt fel. Tony-díjra jelölték a Donna Summer életrajzi musicelben Mary Wilsonként nyújtott alakításáért. Anita szerepe Oscar-díjat hozott Rita Moreno számára az 1961-es filmadaptációban.

ariana debose west side story
Ariana DeBose a West Side Story új változatában / Fotó: The Wrap

A West Side Story 1957-ben játszódik New York utcáin, ahol a Jets és a Sharks nevű két rivális banda tagjai között kialakuló szerelmet és feszültséget tárja fel. A 2020-as változat igen impozáns szereposztással bír: a Nyomd, Baby, nyomd! sztárja Ansel Elgort alakítja Tonyt, de a többi szerepben is sok fiatal tehetséget láthatunk majd, mint Rachel Zegler, Ana Isabelle, Corey Stoll, Brian d’Arcy James, Curtiss Cook.

Rita Moreno visszatér az új változatban mint Valentina, valamint a film egyik executive producere.

A produkció a Twentieth Century Fox és a Walt Disney Studios közös gyermekeként születik újjá.

Musical készül a Majdnem híresből!

A 2000-ben készült filmet Cameron Crowe írta és rendezte. A zeneőrült és újságírói ambíciókat dédelgető kissrácot Patrick Fugit alakította. Partnerei többek között Kate Hudson, Frances McDormand és az azóta sajnos elhunyt Philip Seymour Hoffman voltak. A film anno Crowe saját élményein alapult, abból az időből, amikor alámerült a rocksztárok és grupik, a szex és drogok, no meg a nagy kiborulások egyszerre csillogó és sötét világába.

A filmet már elkezdték forgatni és maga Steven Spielberg foglalja el a rendezői széket, de a produceri feladatokból is kiveszi a részét. Az West Side Story 2020-as változatának forgatókönyvét az Oscar-jelölt és Pulitzer-díjas Tony Kushner írta. Ezt a verziót az eredeti, 1957-es Arthur Laurents és Leonard Bernstein által jegyzett Broadway-musical alapján adaptálták. A dalszövegeket Stephen Sondheim, a rendezést és koreográfiát pedig Jerome Robbins készítette.

steven spielberg janusz kaminski
Steven Spielberg és állandó operatőre Janusz Kaminski / Fotó: Collider

A Spielberg-változat koreográfiájáért pedig a szintén Tony-díjas Justin Peck felel, az operatőri munkát a rendező állandó munkatársa, Janusz Kaminski végzi.

West Side Story (4/10) Movie CLIP – America (1961) HD

West Side Story movie clips: http://j.mp/1LkjWFw BUY THE MOVIE: http://j.mp/16TMZIG Don’t miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6pr CLIP DESCRIPTI…

A sikervárományos musical jövő év decemberében debütál a mozikban.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból