Követem Közélet Külföldi professzorok fogtak össze a "Stop-Soros" ellen

Külföldi professzorok fogtak össze a “Stop-Soros” ellen

Promóció

A Parlament várhatóan még ebben a hónapban – újra megszerzett kétharmadával simán – megszavazza a „Stop-Soros” néven elhíresült törvénycsomagot. Ez ellen emelte fel a szavát nemzetközi egyetemek oktatóinak és kutatóinak csoportja Ausztráliától, Európán át Amerikáig.

Promóció
- Advertisement -

Az angol, spanyol és magyar nyelven is megjelent dokumentumot 77 egyetemi professzor és kutató a világ 28 országából írt alá. Ebben szolidaritásukat fejezik ki a Magyar Helsinki Bizottsággal és a független magyar civil társadalommal szemben, ami “jelenleg a puszta létezését is érintő közvetlen fenyegetéssel néz szembe.”

A civiltörvény tervezete elleni tüntetés a Hősök terén / Fotó: Index

A professzorok szerint a Stop-Soros “rendkívül káros hatással lesz nem csak a magyar civil társadalomra, hanem azokra a kiszolgáltatott ügyfeleikre is, akik nem számíthatnak senki más támogatására.”

Arra kérik kormányaikat, hogy fejezzék ki határozott nemtetszésüket a független civil társadalom ellehetetlenítését célzó magyar jogszabályokkal kapcsolatban.

világ egyetemeit pedig arra hívják fel, hogy aktívan nyilvánítsák ki szolidaritásukat a Magyar Helsinki Bizottsággal. Az Európai Uniótól azt várják, hogy “bizonyítsa szavahihetőségét mint az alapvető jogok világszintű védelmezője”, és lépjen fel az emberi jogi jogsértések ellen.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3