Stork Natasa színésznőt Európa tíz ígéretes színésztehetsége között mutatja be a European Film Promotion február végén, miután a Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlét című film színésznőjét beválasztották az idei Shooting Stars programba.

Az NFI jelölte Storkot

Az ifjú filmcsillagokat – mint Stork Natasa színésznőt – immár 24. alkalommal mutatja be a Shooting Stars program a nemzetközi filmszakmának. A háromnapos szakmai programot idén a járványhelyzetre való tekintettel online tartják meg.

Stork Natasa Felkeszules Meghatarozhatatlan Ideig Tarto Egyuttletre
Stork Natasa, A Felkészülés Meghatározhatatlan Ideig Tartó Együttlétre Című Film Színésznője / Fotó: Végh László

A tíz fiatal tehetséget a European Film Promotion tagszervezetei – köztük az NFI – által benevezett jelöltekből választotta ki a szakma prominens személyiségeiből álló Shooting Stars zsűri.

Idén Oscar-díjas is lesz Horvát Lili filmjében nyújtott alakításáért?

Stork Natasa a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című, Horvát Lili által rendezett film főszereplőjeként hívta fel magára a figyelmet. Az alakításért, melyet itthon és külföldön egyaránt méltattak, Antalya, Valladolid és Les Arcs nemzetközi filmfesztiválján is elnyerte a legjobb színésznő díját Stork.

Kapcsolódó cikk

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film Magyarország hivatalos nevezettje a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16) előzetes

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebés...

A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm január 22-től látható az Egyesült Államokban, a forgalmazási jogokat a Nemzeti Filmintézet nemrég értékesítette a Greenwich Entertainmentnek.

Rachel Weisz nyomdokaiban Stork Natasa

Stork a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában végzett. Tavaly a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon nyilvánosan is kiállt az egyetem mellett.

Horvat Lili A Felkeszules Meghatarozatlan Ideig Tarto Egyuttletre Stork Natasa Oscar Dij 2021
Horvát Lili Rendező (Balra) És A Film Főszereplője, Stork Natasa. Fotó: Piti Marcell / Mozinet

A Nemzeti Színháztól kezdve a Dollár Papa Gyermekei színházi műhelyen át számos társulatban és alkalmi formációban játszott itthon és külföldön is az elmúlt években. Mozifilmekben Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv, majd Bodzsár Márk Isteni műszak című fekete komédiájában volt korábban látható. Nemrég fejezte be Szilágyi Fanni Veszélyes lehet a fagyi című filmjének forgatását, amelyben a főszereplő ikerpár mindkét tagját ő alakítja.

Az 1998-ban életre hívott Shooting Stars program Daniel Craig, Rachel Weisz, Daniel Brühl, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Carey Mulligan, Cécile de France, Anamaria Marinca és Ludivine Sagnier pályafutásának is jelentős állomása volt.

Magyarországról többek között Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és legutóbb 2018-ban Tenki Réka kapott meghívást a rangos programra, amelynek a berlini filmfesztivál adott otthont az elmúlt években.

Februárban újra forgatni kezd, Lengyel Balázs rendező filmjében játszik állatorvost Polgár Csaba partnereként. 

Nem a film hosszán múlik, hogy egy alakítás sikeres-e, hanem a történeten, és azon, hogy a rendezővel jó legyen az összhang – mondta Stork Natasa. – Szilágyi Fanni kisfilmjében rögtön lehetett érezni, hogy működni fog, máskor pedig hiába nagyjátékfilm, nem bontakozik ki úgy a karakter

– mondta néhány napja az InfóRádiónak Stork.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet