Stormzy 500 ezer fonttal támogatja a hátrányos helyzetű tanulókat

A rapper Stormzy a Black Heart Alapítványt támogatja egy jelentős összeggel, ezzel segítve a hátrányos helyzetű feketéket.

Stormzy beváltotta ígéretét

Stormzy még júniusban jelentette be, hogy ebben az évtizedben 10 millió fonttal kívánja támogatni a faji egyenlőtlenségek ügyét az Egyesült Királyságban. Ennek a törekvésnek első lépéseként a Black Heart Alapítvány szervezetnek adományoz egy nagyobb pénzösszeget, írja a The Guardian.

Stormzy
/ Fotó: Isabel Infantes

A félmillió fontos összegből 50 pénzügyileg rászoruló diák oktatásban való részvételét tudják támogatni. Az alapítvány korábban támogatást nyújtott az utazásban olyan diákoknak, akik távol laknak az iskoláiktól. Segítették a pilótaképzésben résztvevőket is. A pénzügyi támogatás által a diákok a tanulásra tudnak koncentrálni ahelyett, hogy részmunkaidős állásokat kellene vállalniuk tanulmányaik finanszírozásához.

Segíti a fekete diákok tanulmányait

Két fekete diák is részesült már a Stormzy-ösztöndíj előnyeiből, hiszen az alapítvány finanszírozza a Cambridge-i Egyetemen folytatott tanulmányaikat és megélhetésüket egyaránt.

Adele és Stormzy is felszólalt a Grenfell-katasztrófa évfordulóján

Budapesten alig két hete a felújítás alatt álló Operaház tetőszerkezete gyulladt ki, amelyet szerencsére sikerült gyorsan eloltani. Tavaly áprilisban is történt egy emlékezetes tűzeset, amikor a párizsi Notre Dame-nak szintén a tetőszerkezete égett le, hatalmas pusztítást okozva a gótikus katedrálisban. Három éve egy londoni toronyházban keletkezett hatalmas tűz, amely a mai napig nem hagyja nyugodni az érintetteket.

A Black Heart Alapítványt a Tristan Capital Partners vállalat egyik vezetője Ric Lewis alapította. Lewis elárulta, hogy 2013 óta összesen 100 alkalommal segítettek az ösztöndíjprogrammal.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból