Követem Élet + Stílus Stormzy 500 ezer fonttal támogatja a hátrányos helyzetű tanulókat

Stormzy 500 ezer fonttal támogatja a hátrányos helyzetű tanulókat

Promóció

A rapper Stormzy a Black Heart Alapítványt támogatja egy jelentős összeggel, ezzel segítve a hátrányos helyzetű feketéket.

Stormzy beváltotta ígéretét

Promóció
- Advertisement -

Stormzy még júniusban jelentette be, hogy ebben az évtizedben 10 millió fonttal kívánja támogatni a faji egyenlőtlenségek ügyét az Egyesült Királyságban. Ennek a törekvésnek első lépéseként a Black Heart Alapítvány szervezetnek adományoz egy nagyobb pénzösszeget, írja a The Guardian.

/ Fotó: Isabel Infantes

A félmillió fontos összegből 50 pénzügyileg rászoruló diák oktatásban való részvételét tudják támogatni. Az alapítvány korábban támogatást nyújtott az utazásban olyan diákoknak, akik távol laknak az iskoláiktól. Segítették a pilótaképzésben résztvevőket is. A pénzügyi támogatás által a diákok a tanulásra tudnak koncentrálni ahelyett, hogy részmunkaidős állásokat kellene vállalniuk tanulmányaik finanszírozásához.

Segíti a fekete diákok tanulmányait

Két fekete diák is részesült már a Stormzy-ösztöndíj előnyeiből, hiszen az alapítvány finanszírozza a Cambridge-i Egyetemen folytatott tanulmányaikat és megélhetésüket egyaránt.

Adele és Stormzy is felszólalt a Grenfell-katasztrófa évfordulóján

Budapesten alig két hete a felújítás alatt álló Operaház tetőszerkezete gyulladt ki, amelyet szerencsére sikerült gyorsan eloltani. Tavaly áprilisban is történt egy emlékezetes tűzeset, amikor a párizsi Notre Dame-nak szintén a tetőszerkezete égett le, hatalmas pusztítást okozva a gótikus katedrálisban. Három éve egy londoni toronyházban keletkezett hatalmas tűz, amely a mai napig nem hagyja nyugodni az érintetteket.

A Black Heart Alapítványt a Tristan Capital Partners vállalat egyik vezetője Ric Lewis alapította. Lewis elárulta, hogy 2013 óta összesen 100 alkalommal segítettek az ösztöndíjprogrammal.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3